Pamukkale Belediyesi’nden ücretsiz Metropolitan Okul Olgunluğu Testi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden ücretsiz Metropolitan Okul...

Pamukkale Belediyesi’nden ücretsiz Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Temmuz 2020 Perşembe - 13:32Güncelleme: 16 Temmuz 2020 Perşembe - 13:32
Pamukkale Belediyesi’nden ücretsiz  Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

İlkokula başlayacak olan 5-6 yaş grubu çocukların okula başlamaya hazır olup olmadıklarını tespit eden Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Pamukkale Belediyesi’nce ikinci kez yapılacak.

Pamukkale Belediyesi, 2019 yılında eğitim hayatına başlama yaşına gelmiş 5-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik “Metropolitan Okul Olgunluk Testi”ni yapmaya başlamıştı. Çok sayıda aienin ücretsiz olarak yapılan testten faydalanarak çocukların okula hazır olup olmadığını saptamıştı. yapılan

Pamukkale Belediyesi’nce ilçe halkına yönelik ücretsiz düzenlenecek olan Metropolitan Okul Olgunluğu Testi yaptırmak isteyen ailelerin, 444 9 220 numaralı telefondan Aile Destek Birimi’ne ulaşmaları gerektiğ bildirildi. Aile Destek Birimi’nde görevli uzman kişilerce 5-6 yaş grubu çocuklara uygulanan test, okuma olgunluğu ve sayı olgunluğu noktasında toplam 6 testten, 100 maddeden oluşmakta. Uzman personelce, birebir uygulanan testin süresi 25-30 dakika sürerken, test sonunda ailelere detaylı bilgi verilerek, çocuğun eksik yönleri noktasında destek sağlanıyor.

“ÇOCUKLARIMIZ EN DEĞERLİLERİMİZDİR”

“Çocuklarımız bizim için çok değerli” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “En değerlilerimize en güzel geleceği hazırlarken, onlara en iyi eğitimi sunmaya gayret ediyoruz. 5-6 yaş grubunda olan ve bu yıl okula başlayacak olan çocuklarımızın eğitim hayatına hazır olup olmadıklarını tespit etmek çok önemli. Bu yaş grubundaki çocuklarımızın eğitim hayatına uyum sağlayıp sağlayamayacağı noktasında ailelerimizin kafasındaki soru işaretlerini çözmeyi amaçlıyoruz. Minik çocuklarımızın, okula başlamadan fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri değerlendirildiği bu test gerçekten önemli. Belediyemizde görevli uzman kişilerce yapılan okul olgunluğu testini ücretsiz uygulayarak Pamukkale ilçemizde yaşayan ailelerimize bu güzel imkânı sağlamaktan dolayı mutluyuz” dedi.