Pamukkale Belediyesinden ücretsiz ilaçlama ve veteriner danışmanlık desteği – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden ücretsiz ilaçlama ve veteriner...

Pamukkale Belediyesinden ücretsiz ilaçlama ve veteriner danışmanlık desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Haziran 2021 Salı - 14:03Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı - 14:03
Pamukkale Belediyesinden ücretsiz ilaçlama ve veteriner danışmanlık desteği

Pamukkale Belediyesince, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere ücretsiz ilaçlama ve veteriner danışmanlık hizmetinin verildiği ifade edildi.

İlçeye bağlı 31 mahallede tarım ve hayvancılığın ana geçim kaynağı olması sebebiyle Pamukkale Belediyesi, ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. 2 bin 500’ü aşkın besihanede karasinek larvası ve ergin (uçkun) karasinek ilaçlamalarını 10 günde bir yapılırken, üreticilerin yüksek verimli ve kaliteli ürün alabilmeleri için ücretsiz Veteriner Danışmanlık Hizmeti verildiği belirtildi.

 

BESİCİLERDEN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Besihanelerin düzenli olarak ilaçlandığını belirten Develi Mahalle Muhtarı Nevzat Şimşek, “Mahallemizin yüzde 80’i besicilik yapıyor. Besihanelerimiz de düzenli olarak ilaçlanıyor. Yapılan tüm hizmetlerle ilgili olarak mahalle halkım adına belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Mahalle Sakinlerinden Abdullah Kardeş ve Osman Çetin de, yapılan çalışmalardan mutlu olduklarını, karasinekten ve sivrisinekten kurtulduklarını ifade etti.

“VATANDAŞLARIMIZA HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNUYORUZ”

ilçe halkına her konuda destek olduklarını dile getiren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “İlçemiz turizm alanında adını tüm dünyaya duyurmuş bir ilçe. Ama bunun yanı sıra ‘Denizli Kekiği’ isminin tescilini almamızla da tarım alanında da büyük başarı kaydettik. İlçemizde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız da oldukça çok. Besihanelerin ilaçlanması başta olmak üzere bir çok hizmeti ücretsiz olarak üreticilerimize sunuyoruz. Besihanelerin en çok sorun yaşadığı karasinek ve sivrisinek konusunda ekiplerimiz düzenli olarak ilaçlamalarını yapıyor. Halkımızın her kesiminin olduğu gibi besicilikle uğraşan vatandaşlarımızın da her zaman yanlarında oluyoruz. Hedefimiz, ilçemizde her vatandaşımızın yaşantısını kolaylaştırmak. İlçemizi mutlu insanların yaşadığı bir ilçe haline getirmek. Bunun için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürüdürüyoruz” dedi.