Pamukkale Belediyesi’nden Seyir Tepesi’ne fidan dikimi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden Seyir Tepesi’ne fidan dikimi

Pamukkale Belediyesi’nden Seyir Tepesi’ne fidan dikimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2018 Salı - 17:31Güncelleme: 2 Ekim 2018 Salı - 17:31
Pamukkale Belediyesi’nden Seyir Tepesi’ne fidan dikimi

Pamukkale Belediyesi’nin “Tematik Kent Ormanı” projesi kapsamında çalışma başlattığı Seyir Tepesi’nde, Başkan Hüseyin Gürlesin ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrenci grubu, akasya, çınar, sedir, ladin, çam ve servi fidanlarının dikimini gerçekleştirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na başvurusu yapılan bin 451 proje içinde “en büyük” olarak gösterilen “Seyir Tepesi Kent Ormanı” bölgesinde inşaat çalışmaları sürerken ağaçlandırmaya da başlandı. Tematik Kent Ormanı Parkı olan Seyir Tepesi projesi tamamlandığında onbinlerce fidan, bitki ve çiçek türü ile bölgenin yeşil bir vadi haline dönüşeceği belirtildi.

ÖĞRENCİLERLE FİDAN DİKİLDİ

Pamukkale Belediyesi, öğrencileri ile el ele vererek Seyir Tepesi’ni ağaçlandırıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hafta sonunda Seyir Tepesi’nde üniversite öğrenci grubu ile birlikte binlerce fidanı toprakla buluşturdu. Toplam 7 etaptan oluşan projenin ilk ayağı olan Şelale Parkı’nda, PAÜ’den Ateş Böceği Derneği, PAÜ Gezi Grubu, PAÜ Ekstrem Grubu ve Pamukkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri fidan dikimi yaptı. Akasya, çınar, sedir, ladin, çam ve servi gibi bölge ile uyum sağlayacak ağaç türlerinden binlerce fidan toprakla buluştu.

“ŞEHRİN NEFES ALMA NOKTASI OLACAK”

Türkiye’de parmakla gösterilecek bir işe imza attıklarını söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Orman arazisi içerisinde bulunan alanda, doğaya ve çevreye zarar vermeden proje çalışmalarımızı yürütüyoruz. Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin ağırlıkta olduğu ve çevreci faaliyetleriyle takdir toplayan Ateş Böceği Derneği başta olmak üzere kurumumuz gibi çevreci kurum ve kuruluşlarla beraber proje alanımızda etap etap on binlerce fidan, bitki ve çiçek türü dikimine başladık. Alanda bulunan tüm ağaçları korumakla beraber, yeni fidanlar dikerek yeşilin her tonunu içinde barındıran, kentin yanı başında vatandaşlarımız için bir nefes alma noktası, bir cazibe merkezi haline gelecek ferah alanlar ortaya çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

“HERKESİN DİKİLİ BİR AĞACI OLSUN İSTİYORUZ”

Şehrin en değerli arazileri arasında bulunan Kınıklı Mahallesi sınırları içerisindeki 405 dönüm arazide yapımına başladıkları Seyir Tepesi projesi öncesinde alanın atıl durumda olduğunu kaydeden Gürlesin, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı Parkı olan Seyir Tepesi’nde herkesin bir dikili ağacı olacak. İlerleyen günlerde yalnızca STK temsilcileri ile değil, vatandaşlarla da beraber fidan dikimi çalışmalarına devam edeceğiz. Denizli’nin incisi olacak Seyir Tepesi’nde dileyen her vatandaşımızın dikili bir ağacı olsun istiyoruz. Bunu gelecek nesillere bırakacağımız çok önemli bir miras olarak görüyoruz.Bizim hedefimiz, gelecek nesillere miras olarak gördüğümüz Seyir Tepesi’nde tüm Denizli halkının emeği olduğu, herkesin bir dikili ağacının olduğu bir proje olsun istiyoruz. Bununla birlikte, ilçemizde ki tüm projelerimizde çevreye duyarlı olduğumuzu görebilirsiniz. En önemli vizyon projelerimizden olan Seyir Tepesi projemizle de doğa dostu olduğumuzu tüm halkımız net bir şekilde görüyor. Çevre bilincinin ön planda tutulduğu, on binlerce yeni ağaç, bitki ve çiçeğin dikiminin sağlandığı, sosyal belediyecilik alanında örnek teşkil eden Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormanı Parkı olan Seyir Tepesi Projemizi hayata geçiriyor olmaktan dolayı mutluyuz.”