Pamukkale Belediyesinden maske ve eldivenler için atık kutusu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden maske ve eldivenler için...

Pamukkale Belediyesinden maske ve eldivenler için atık kutusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2020 Pazartesi - 14:14Güncelleme: 4 Mayıs 2020 Pazartesi - 14:14
Pamukkale Belediyesinden maske ve eldivenler için atık kutusu

Pamukkale Belediyesi, coronavirüs salgını nedeniyle kullanımı artan maske ve eldivenlerin ayrı toplanması için özel atık kutuları pazaryerleri ve hizmet binalarında kullanıma sundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, koronavirüsün yaygınlaşmasına engel olmak için tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzemelerin ayrı bir şekilde toplanarak imha edilmesine ilişkin genelge yayınladı. Pamukkale Belediyesi, bu genelgeye uygun olarak maske ve eldiven gibi tıbbı atıkların halk sağlığına zarar vermeden imha edilmesi için toplama kutuları oluşturuldu. Bu kutular ilçe genelinde her gün kurulan pazaryerleri ile Pamukkale Belediyesinin hizmet binalarına yerleştirildi.

Vatandaşlara özellikle toplu olarak bulundukları pazaryerleri gibi alanlarda maske ve eldivenleri bu özel kutulara atmaları konusunda duyarlı olmaları çağrısı yapıldı. Evlerde ise, eldiven ve maskelerin ayrı bir poşette toplanması, daha sonra bunun ikinci bir torbaya konularak balkonda 3 gün tutulmamasının ardından atık olarak bırakılması istendi.