Pamukkale Belediyesi’nden kurbanlık yakalama ekibi – D20Haber
30.05.2024, Perşembe
14 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden kurbanlık yakalama ekibi

Pamukkale Belediyesi’nden kurbanlık yakalama ekibi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ağustos 2018 Perşembe - 12:52Güncelleme: 16 Ağustos 2018 Perşembe - 12:52
Pamukkale Belediyesi’nden kurbanlık yakalama ekibi

Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi ve dini vecibelerini rahatlıkla yerine getirebilmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Belediye tarafından bayram için nöbetçi ekipler oluşturdu, kurban kesimleri yerleri belirlendi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kurban Bayramı hazırlıklarına haftalar öncesinden başladıklarını ve ilçe halkının huzurlu bir bayram geçirebilmesi için gerekli önlemleri aldıklarını bildirdi. Vatandaşların dini vecibelerini yerine getirirken sorun yaşamamaları için ilçedeki ilgili kamu kurumlarıyla ortak hareket ettiklerini söyleyen Gürlesin, kurban kesim yerlerinin belirlendiğini, kesim yerlerindeki tüm temizlik çalışmalarımız tamamlandığını, kurban kesiminde oluşabilecek her türlü sorun ve şikâyetlerin önüne geçmek adına gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

PAMUKKALE’DE KURBAN KESİM YERLERİ

Pamukkale ilçesindeki kurban kesim yerleri dışında kurban kesiminin yapılmasının yasak olduğunu hatırlatan Gürlesin, belirlenen yerlerde sıkıntı yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Hayvan sağlığı ve halk sağlığı ile ilgili alınması gereken tüm tedbirlerin alındığı ifade eden Başkan Gürlesin, “İlçemiz sınırları içerisin küçükbaş hayvanlar için kurban kesim yerleri: Kuşpınar Mahallesi Pazaryeri, İncilipınar Mahallesi Pazaryeri, Kınıklı Mahallesi Pazaryeri, Anafartalar Mahallesi Pazaryeri ve Ulu Cami yanındaki eski halin olduğu alan. Bayramın ikinci gününde Ulu Cami yanındaki eski halin olduğu yerde kurban kesim isteği olduğu takdirde görevlendirme yapılacak. Büyükbaş hayvanlar için ise kesim yerleri Korucuk’taki Sabanoğlu Mezbahanesi ve Akhan’da Çayır Mevkii Duranlar Mezbahanesi’dir” dedi.

KAÇACAK KURBANLIKLAR İÇİN YAKALAMA EKİBİ

Haberin DevamıReklam




Kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı uyarısında bulunan çeken Başkan Hüseyin Gürlesin, Kurban Bayramı’nda vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri olan kurbanlık hayvanların kaçması noktasında, ekip oluşturulduğunu kaydetti.

Kesim yerlerinde vatandaşların etlerini koyabileceği, atıkları atabileceği iki ayrı poşet temin edilmesi ve kesim yerlerinde ihtiyaç olunan çengel, kompresör, ip, hortum, elektrik, çadır, masa, sandalye vb. ihtiyaç malzemelerin hazır bulundurulması gibi detaylı hazırlıklarında tamamlandığı anlatan Başkan Gürlesin, şöyle devam etti:

“Kurban Bayramı’nın 1.,2. ve 3. gününde Zabıta ekiplerimizin denetimleri sıklaştırılacak, Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün nöbetçi ekipleri kurban kesim yerlerinde görev yapacak ve Sağlık İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde görevli veteriner hekimimiz ilgili kamu kurumlarıyla ortaklaşa kurbanlık hayvanların İslami usullere uygunluğu noktasında kontrollerini gerçekleştirecek. Aynı zamanda düzenli olarak küçükbaş, büyükbaş hayvanların beslendiği noktaları ilaçlamaları devam ederken, Kurban Bayramı’nda da kurban kesim noktaları temizlik sonrası ilaçlamaları yapılacak.”

PAMUK MASA BAYRAMDA DA HİZMET VERECEK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe halkının bayramını huzurlu geçirmeleri noktasında YSE’deki ana hizmet binasında bulunan Pamuk Masa’da Kurban Bayramı’nın 1.,2. ve 3. gününde nöbetçi personelin görevli olacağını belirtti. Bununla birlikte, her zaman olduğu gibi yine vatandaşlar her türlü şikâyet ve talepleri noktasında 444 9 220 ile 296 96 96 nolu telefondan, 0552 282 20 20 noluWhatsapp şikâyet hattından Pamukkale Belediyesi’ne ulaşabileceklerini söyleyen Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak, her zaman oluğu gibi bayramda da vatandaşlarımızdan gelebilecek şikâyet ve talepler doğrultusunda ekiplerimizi anında yönlendirerek, vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmelerini hedefliyoruz. Şimdiden tüm halkımızın Kurban Bayramı mübarek olsun” diye konuştu.