Pamukkale Belediyesinden kurban kesim alanlarında temizlik çalışması – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden kurban kesim alanlarında temizlik...

Pamukkale Belediyesinden kurban kesim alanlarında temizlik çalışması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Temmuz 2022 Cumartesi - 13:50Güncelleme: 9 Temmuz 2022 Cumartesi - 13:50
Pamukkale Belediyesinden kurban kesim alanlarında temizlik çalışması

Pamukkale Belediyesince, ilçedeki 6 farklı noktada oluşturulan kurban kesim yerlerinde dezenfekte çalışması yapılırken, ihtiyaç duyulan malzemelerin de temin edildiği kaydedildi.

Kurban Bayramında küçükbaş ve büyükbaş hayvanların sağlıklı ortamda kesebilmeleri için Pamukkale Belediyesi 6 noktada tedbirlerini aldı.  Küçükbaş hayvanlar için Ulu Cami yanındaki eski sebze hali, Kuşpınar Mahallesi Pazar Yeri, İncilipınar Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Kınıklı Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Dokuzkavaklar Merkezefendi Kuran Kursu Bahçesi, Anafartalar Kapalı Pazar Yeri’ni kullanıldı. Büyükbaş hayvanların kesimi Akhan Mahallesi Çayır Mevkii Duranlar Mezbahanesi’nde gerçekleşti.

İki cins poşet temin eden Pamukkale Belediyesi, Kesim yerlerinde ihtiyaç olan çengel, kompresör, ip, hortum, elektrik, çadır, masa, sandalye vb. ihtiyaç malzemelerini dağıtımını gerçekleştirdi. Öte yandan, kurban kesim yerlerinde çay ikramında bulunarak, ihtiyacı olanlar için bir aracın eve hizmet konusunda yardımcı olduğu bildirildi.

Kurban kesimi sonrasında kurban oluşan atıkların bertaraf edilmesi adına 14 mahallede 30 adet kuyu açılırken, temizlik için her kesim noktasında ikişer ekip halinde hazır  bulundu. Belediyenin veterineri, kesim yerlerini dolaşarak hayvan kontrolü sağlarken, bayram öncesi başlayan dezenfekte işlemleri bayram süresince de sürdürülecek. Bayram boyunca, ilçe halkı tüm şikâyet ve müracaatlarında belediyenin 444 9 220 numaralı hattını arayabilecek.