Pamukkale Belediyesinden kekik ve lavanta festivali – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden kekik ve lavanta festivali

Pamukkale Belediyesinden kekik ve lavanta festivali

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Haziran 2022 Perşembe - 15:48Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe - 16:21
Pamukkale Belediyesinden kekik ve lavanta festivali

Pamukkale Belediyesi tarafından, 2-3 Temmuz tarihlerinde Kekik ve Lavanta Festivali düzenleneceği bildirildi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki yaptığı açıklamada, ilçeye yeni bir festival kazandıracaklarını söyledi. İlçede yapılan üretimle dünyanın kekik ihtiyacının büyük bölümünü karşıladıklarını ve geçen yıl ‘Denizli Kekiği’ adıyla isim tescilini ve coğrafi işareti aldıklarını hatırlattı.

Örki, “İlçenin yerel yöneticileri olarak bu güzelliklerimizi daha da geniş alanlara duyurmak, bu ürünlerin yetişmesinde yıl boyunca emek veren vatandaşlarımızın başrolde olduğu onlara hem teşekkür etme hem de hep birlikte eğlenip, hasat sezonunda yanlarında olarak bir iki günde nefes almalarını istedik. Denizli Kekiğinin ve lavantanın, Pamukkale’deki merkezi olan Gözler Mahallemizde 2-3 Temmuz tarihinde düzenleyeceğimiz ‘Pamukkale Belediyesi Kekik ve Lavanta Festivali’mize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

AÇILIŞ CUMARTESİ GÜNÜ

Gözler Mahallesi’nde gerçekleştirilecek festivalin Cumartesi günü saat 18.00’de Denizli Büyükşehir Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşüyle başlayacak. Açılış, protokol konuşmaları, Pamukkale Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ve ardından ‘En İyi Kekik Üreticisi’ Yarışması ile devam edecek. Saat 20.30’da Işıl Koç’un sahne almasıyla birlikte Özgür Doğan’ın ezgileri ile festivalin ilk günü sona erecek. Festivalin ikinci gününde gün boyu yöresel ürünlerin satışının ve tanıtımın yapıldığı stantlar gezilebilecek ve çocuklar için eğlence alanları olacak. Akşam da saat 20.30’da Sadi Cesuroğlu ile Efe sahne alacak.