Pamukkale Belediyesi’nden Karahayıt’a Kent Ormanı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden Karahayıt’a Kent Ormanı

Pamukkale Belediyesi’nden Karahayıt’a Kent Ormanı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Nisan 2018 Pazartesi - 15:12Güncelleme: 16 Nisan 2018 Pazartesi - 15:12
Pamukkale Belediyesi’nden Karahayıt’a Kent Ormanı

Pamukkale Belediyesi, şifalı termal sularıyla sağlık turizminde Denizli’nin önemli merkezlerinden olan Karahayıt’ta Kent Ormanı projesini hayata geçirdi. Başkan Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak kent turizmine büyük destek sağladığını ifade ederek, “Termal sağlık için Karahayıt’a gelenler başta olmak üzere tüm halkımızın kullanacağı Karahayıt Kent Ormanı büyük bir eksikliği giderecek” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, termal sağlık turizminin merkezi olan Karahayıt Mahallesi’nde 510 bin metrekarelik alanda Kent Ormanı projeni hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, projenin sadece Karahayıt’a değil Denizli’ye değer katacağını söyledi.

Pamukkale’yi uluslararası bir marka haline getirme çabalarının kesintisiz sürdüğünü, Kocaçukur’un işletmesini alarak halkı Pamukkale ile buluşturmak için önemli bir adım attıklarını, Karahayıt-Pamukkale-Akköy bölgesine bisiklet ve yürüyüş yolları kazandırdıklarını, son olarak Avrupa Tarihi termal Kentler Birliği’ne üye olduklarını anınsatan Gürlesin, 2. Uluslararası Termal Sağlık Zirvesi, Pamukkale Spor Oyunları ve Gastro Pamukkale gibi etkinliklerle bölgeyi ön plana çıkardıklarını belirtti.

2 MİLYONLUK YATIRIM

Karahayıt Bölgesi’ndeki yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırımın birinci etabının tamamlandığını ve halkın hizmetine sunduklarını belirtti. Gürlesin, “Karahayıt Mahallemizde 510 bin metrekarelik bir alanı atıl vaziyetten kurtararak, doğayla iç içe, içerisinde bisiklet ve yürüyüş yollarının, çocuk oyun alanlarının, piknik alanlarının ve doğal suyun da bulunduğu Kent Ormanı’nı halkımızın hizmetine sunmaktan onur duyuyoruz” diyerek, şöyle devam etti:

“Tüm ilçe ile birlikte Karahayıt’ın da hak ettiği noktaya gelmesi için bütün gayretimizi gösteriyoruz. Belediye kurulduktan sonra 510 bin metrekarelik alanı aldık. Ben buradan Orman ve Su İşleri Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bize güvenerek 510 bin metrekarelik kent ormanının bize devredilmesi bu bölge için çok önemliydi. Tabi hizmet etme derdinde olduğumuzdan, burasının daha iyi bir hale getirilmesi ile ilgili çabalarımızla bir planlama yaptık. Bunu 510 bin metrekare kent ormanının birinci etabı olan 55 bin metrekarelik alan şu anda bitirip halkımızın hizmetine sunduk.”

Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediye Başkanlığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı işbirliği ile Termal Kentte Doğayla Buluşma Projesi kapsamında termal sağlık turizmine katkı sunacak, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek onlara sağlık odaklı bir yaşam sunacak Karahayıt Kent Ormanı projesinin maliyetinin 2 milyon TL’yi bulduğunu söyledi.

“KARAHAYIT ÇOK DEĞİŞTİ”

Pamukkale Belediyesi olarak kalıcı eserlerle bölgeye hizmet etmenin çabası içinde olduklarını da kaydederek, “Bu anlamda da böyle bir eseri yapmaktan büyük bir onur duyduğumuz ifade etmek istiyorum. Halkımızı Karahayıt’a davet etmek istiyorum. Günümüz itibariyle Karahayıt, 3 yıl önceki Karahayıt’la kıyaslanmayacak bir noktaya geldi. Karahayıt’a hiç gelmeyenlere bir an önce gelmelerini, en son bir iki yıl önce gelenlere de ben özelikle Karahayıt’a davet ediyorum. Karahayıt’ta belediye olarak yapmış olduğu yerleri özellikle gezmelerini tavsiye ediyorum. Bu çalışmamız bisiklet ve yürüyüş yollarıyla piknik alanlarıyla, oyun alanlarıyla, içerisindeki doğal suyuyla nezih bir ortam olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımız gezdiğinde gerçekten bu bölgenin farklı bir noktaya geldiğini görecekler. Karahayıt Kent Ormanı’nın tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KENT ORMANI’NDA BUNLAR VAR

Karahayıt Kent Ormanı’nda 500 metrelik bisiklet yolu, 500 metrelik sağlık yolu, 30 metrekare bisiklet istasyonu, 12 metrekare güvenlik kulübesi, 30 metrekare mescit, 36 metrekare hatıra tepesi, 500 metre araç yolu, 337 metrekare çocuk oyun alanı, 6 içme suyu ve 1 termal su çeşmesi, yürüyüş yolları, piknik alanları, fitness alanları, oturma bankları, tuvalet, büfe bulunuyor. Ayrıca düzenlenen alanın tamamının aydınlatma ve otomatik sulama sistemleri tamamlandı.