Pamukkale Belediyesinden kanserle mücadeleye destek – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden kanserle mücadeleye destek

Pamukkale Belediyesinden kanserle mücadeleye destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Şubat 2022 Çarşamba - 14:45Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba - 16:24
Pamukkale Belediyesinden kanserle mücadeleye destek

Pamukkale Belediyesi, kanserle mücadelede, İhtiyaç Haritası Kanser Savaşçıları Derneği tarafından yürütülen “Önce Sen Farkındalık Hareketi”ne destek veriyor.

Pamukkale Belediyesi, İhtiyaç Haritası ve Kanser Savaşçıları Derneği tarafından yürütülen “Önce Sen Farkındalık Hareketi” kapsamında, Pamukkaleli kadınlara kanser ve erken tanı konularında destek sağladı. İlçe genelinde belirlenen 250 kadın ilk olarak düzenlenen eğitimle meme ve rahim kanserleri konusunda bilgilendirildi. Daha sonra da Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) getirilerek, meme ve rahim kanseri taramasından geçirilmeleri sağlandı.

İlçe merkezine uzak mahallelerde yaşayan kadınlara yönelik yürütülen projeyle kanser teşhisi konulan kadınlara tedavi süreçlerinde psikolojik destek de veriliyor.

“SAĞLIK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, sağlığın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Kanser çağımızda en çok sıkıntı yaşatan hastalıklardan biri. İlçemizde yaşayan ve belli aralıklarla kanser taramasından geçirilmesi gereken kadınlarımıza yönelik yapılan projeye Pamukkale Belediyesi olarak destek sağlıyoruz. İhtiyaç Haritası ve Kanser Savaşçıları Derneği ile NN Hayat Emeklilik tarafından yürütülen çalışma kapsamında bu hizmete ulaşma sıkıntısı yaşayan kadınlarımızın kanser taramaları yapılıyor. ‘Önce Sen Farkındalık Hareketi’ adıyla gerçekleştirilen farkındalık programı ile kanser taramasının ilçemiz genelinde yapılması çok önemli. Sağlığın her şeyden daha da önemli olduğu günümüzde bu ve benzeri projelerin her zaman destekçisi oluyoruz” dedi.