Pamukkale Belediyesinden her yaşa uygun kurslar – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden her yaşa uygun kurslar

Pamukkale Belediyesinden her yaşa uygun kurslar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Şubat 2022 Pazartesi - 15:20Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi - 15:28
Pamukkale Belediyesinden her yaşa uygun kurslar

Pamukkale Belediyesinin kursları ilgi görüyor. Hemen her yaşa uygun kurslarda kimi enstrüman çalmayı, kimi işaret dilini öğreniyor.

“Pamukkale’de Kurs Zamanı” sloganıyla çeşitli branşlarda açılan ücretsiz kurslar devam ediyor. Kurslara ev kadınlarından emekliye, çocuklardan engelliye toplumun değişik kesimlerinden yoğun katılım olduğu belirtildi.

Bağlama kursuna katılan Muhsin Şahin, Murat Dağdelen ve Hakan Onanır, bağlamaya büyük ilgi duyduklarını, kurs fırsatı bulunca da değerlendirdiklerini söyledi.

En küçük kursiyerlerinden olan 7 yaşındaki Mustafa Haktan İnan ise, katıldığı kursta keman çalmayı öğrendiğini belirtti.

Ortaokul öğrencisi Ayşe Selçuk da bu kurs sayesinde sosyalleşme imkanı bulduğunu, yeni arkadaşlar edindiğini kaydetti.

Mehmet Talha Acet de “Hayalim sanatla ilgilenmek, piyano, keman çalabilmek. Keman çalmayı seviyorum. Kemanda yeni notalar öğreniyorum, tekrar tekrar alıştırma yapıyoruz. Pamukkale Belediyesine ve başkanımız Avni Örki’ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Halk oyunları kursuna katılan İlhan Akdeniz de, “Pamukkale Belediyesine bize bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Zeybek sadece bir oyun değildir. Özünde acı veya zor bir yaşamı anlatan figürleştirilmiş bir oyun tarzıdır. Hocalarımız son derece ilgili, alakalı. Burada kültürümüzü öğreniyoruz. Kurs çok güzel bir şekilde devam ediyor, herkese tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Rabia Yılmaz da halk oyunları kurslarına 2-3 yıldır katıldığını, bu sayede hem hobilerini geliştirdiğini hem arkadaşlar edindiğini söyleyerek, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür etti.

İşaret dili kursuna katılan Fahriye Kağnıcı da “Kendime bir şeyler katmak için, çevremde konuşamayan insanlar olursa onlara yardımcı olmak için işaret dili öğrenmek istedim. Hocamızda dersleri güzel anlatıyor. Kendimizi geliştirmeye yönelik böyle kursların olması oldukça güzel” dedi.

Market sektöründe çalıştığını belirten Funda Kuşcu ise “İşimde konuşamadığı için anlaşmakta zorlandığımız müşteriler oluyor. Onlar geldiğinde yardımcı olabilmek için bu kursa geliyorum. Avni Örki başkanımız sayesinde bu fırsatı yakalamış olduk, çok teşekkür ediyorum. Bu kurstan sonra inşallah engelli arkadaşlarımıza yardımcı olabileceğiz” diye konuştu.

“HER KONUDA KURS AÇIYORUZ”

Kişisel gelişime, eğitim ve iş hayatına katkı sunan ücretsiz kursların yanı sıra hobi kursları da açtıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, şunları kaydetti:

“Halk oyunlarından, keman kursuna, bağlama kursundan, işaret dili kursuna kadar farklı alanlarda kurslarımızı da açıyoruz. Boş zamanlarını değerlendirme ya da yeteneklerini geliştirmek isteyen vatandaşlarımızkurslarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz, sadece el becerilerinin gelişimi ya da iş hayatlarına, okul hayatlarına katkı sağlamakla kalmıyor, kişisel gelişimlerine de fayda sağlıyorlar. Pamukkale Belediyesi olarak açtığımız her kurs kendi alanında gerçekten önemli. Belediye olarak, yaz-kış her dönem açtığımız kurslarımıza ara vermeksizin devam edeceğiz. Pamukkale Belediyemizin düzenlediği kurslara katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, devam eden kursiyerlerimize başarılar diliyorum.”