Pamukkale Belediyesinden etiket denetimi – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden etiket denetimi

Pamukkale Belediyesinden etiket denetimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Şubat 2022 Salı - 14:13Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı - 14:14
Pamukkale Belediyesinden etiket denetimi

Pamukkale Belediyesi zabıta ekipleri, KDV indiriminin ardından marketlerdeki gıda maddeleri fiyatlarıyla ilgili denetimler yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda ürünlerinde yüzde 7'lik KDV indirimine gidildiğini açıklamasının ardından Pamukkale Belediyesi zabıta ekipleri harekete geçti. Marketlere giden ekipler, KDV indiriminin yapılıp yapılmadığı yazar kasalar ve etiketler üzerinden kontrol etti.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, denetimlerle ilgili açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonla mücadele etmek adına çok önemli bir adım daha attı” diyerek, şunları kaydetti:

“Temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den 1'e düşürüldüğünü açıklamasının ardından, vatandaşlarımızın daha güvenli alışveriş yapabilmeleri adına Pamukkale Belediyesi Zabıta ekiplerimizin temel gıda ürünü satışı yapan yerlerdeki etiket denetimlerini daha da artırdık. Devletimizin yereldeki temsilcileri olarak, hükümetimizin enflasyonla mücadelesine her zaman olduğu gibi bugün de desteğimizi sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşımıza destek vermek amacıyla başlattığı uygulama sonrası, Pamukkale ilçemizde, zabıta müdürlüğü ekiplerimiz denetimlerde fahiş fiyat yansıtan veya etiket ile kasa fiyatı arasında fark bulunan işletmelere gerekli cezai işlemi uygulayarak, vatandaşlarımızın güven ortamında alışverişlerini yapmalarını sağlıyor. Ayrıca ekiplerimiz, vatandaşlarımızdan fiyatlarla ilgili gelen şikâyetleri de değerlendirmeye alarak, ilgili işletmeler hakkında cezai işlem yapıyor. Esnaflarımızdan fiyat düşüşleri konusunda vatandaşlarımızın menfaatleri açısından gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.”