Pamukkale Belediyesi’nden engellilere destek – D20Haber
10.05.2024, Cuma
15 °C / 25 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden engellilere destek

Pamukkale Belediyesi’nden engellilere destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Temmuz 2018 Çarşamba - 14:50Güncelleme: 18 Temmuz 2018 Çarşamba - 14:50
Pamukkale Belediyesi’nden engellilere destek

Pamukkale Belediyesi, engellilerin üretime katkı sağlaması amacıyla yeni kurslar açtı. Pamukkale Belediyesi ve İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilen “Engelliler Üretiyor, Turizme Katkı Sağlıyor” projesi ile engelliler dekoratif şişe, ahşap boyama, tabak boyama, seramik, polyester boyama, keçe yapımı, takı tasarım, kokulu taş gibi ürünlerin yapımını öğreniyor.

Sağlıktan, eğitime, spordan turizme ve sosyal belediyeciliğe yönelik projeleri hayata geçiren Pamukkale Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak düzenlediği “Engelliler Üretiyor, Turizme Katkı Sağlıyor” projesiyle de engelli vatandaşların üretime yönelmesini sağlıyor.

İŞKUR ile imzalanan protokol kapsamında, engelliler ile eski hükümlülere yönelik mesleki eğitim ve rehabilitasyon projeleri uygulamaya konuldu. Projeyle engellilerin hem üretime katkı sağlaması hem de rehabilite edilmeleri hedeflendi. Düzenlenen kurslarda engellilere dekoratif şişe, ahşap boyama, tabak boyama, seramik, polyester boyama, keçe yapımı, takı tasarım, kokulu taş gibi ürünlerin yapımını öğretiliyor.

“KURSLA KENDİMİZE OLAN GÜVENİMİZ ARTTI”

Kurslar, Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki ek binasında veriliyor. Kurslara 10 ortopedik ve 8 işitme engelli katılıyor. Kursiyerler halk eğitimde görevli Fatma Yıldırım ve Derya Şimşek’in eğitmenliğinde dekoratif şişe, ahşap boyama, tabak boyama, seramik, polyester boyama, keçe yapımı, takı tasarım, kokulu taş gibi ürünlerin yapımını öğreniyor.

Kursiyerlerden Leyla Acar,Ayşegül Şahin, Havva Erbasan Atik, Elif Karabacak, Dilek Dağ ve Muhammet Musa Kaçan “Biz evde oturan engelli bireylerdik. Şu an da çöp denebilecek her şeyi değerlendiriyoruz. Burada birçoğumuzun eli tam olarak işlevsel değil, ama birbirimize yardımcı oluyoruz. Çok güzel hediyelik eşyalar ortaya çıkarıyoruz. Pamukkale Belediyesi’nin kurslarıyla öğrendiklerimizi ilerde de yapabileceğiz. Öğretmenlerimize ve tabi ki Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ÜRÜNLERİN SATIŞ GELİRİ KURSİYERLERİN OLACAK”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, her zaman insan odaklı, vatandaşın faydasına olabilecek projeleri hayata geçirmeye önem verdiklerini dile getirerek, “Pamukkale Belediyesi olarak halkın gönlüne dokunan, geleceğe yatırım olan projelere imza atıyoruz. Engelsiz Hediyelik Eşya Üretim Atölyesi’nde bedensel engellilere 3 ay, işitme engellilere de 4 ay eğitim verilecek. Bu bağlamda ortopedik engelli bireylerin meslek sahibi olmaları amaçlanırken bir yandan da turizme katkı sağlamaları, yeni ürünler ortaya koyarak şehrimizi tanıtıcı materyalleri geliştirmeleri düşünüldü. Diğer yandan kurs süresince eğitim alan ortopedik ve işitme engelli vatandaşlarımız İŞKUR’dan günlük eğitim desteği verilmekte olup, kursiyerlerin genel sağlık sigortaları da yapılıyor” dedi.

Denizli’de İŞKUR ile proje yapan ilk yerel yönetimin Pamukkale Belediyesi olduğunu kaydeden Gürlesin, hazırlanacak ürünlerin Natural Park olarak bilinen Pamukkale’deki Kocaçukur’da sergileneceğini, satıştan elde edilen gelirin kursiyerlere verileceğini bildirdi. Başkan Gürlesin, sözlerine şunları ilave etti:

“Amacımız, hem engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılmalarını, hem de üretken olmalarını sağlamak. Bu projeyle, engelli vatandaşlarımıza destek olmak, onların sosyal hayata karışmalarını sağlamak, onların ev ekonomilerine katkı sağlamalarını sağlayarak, bir anlamda kendilerine olan güvenlerinin artmasını sağlamak istedik. İnşallah bu projemizde başarıyla neticelendirerek bundan sonraki süreçlerde de yine böyle engelli olan vatandaşlarımıza da üretken olması noktasında aracı olmak vesile olmak istiyoruz.”