Pamukkale Belediyesi’nden doğaya uyumlu proje – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden doğaya uyumlu proje

Pamukkale Belediyesi’nden doğaya uyumlu proje

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mart 2018 Perşembe - 12:52Güncelleme: 1 Mart 2018 Perşembe - 12:52
Pamukkale Belediyesi’nden doğaya uyumlu proje

Pamukkale Belediyesi, Kınıklı Mahallesi’nin Çamlık bölgesine doğayla uyumlu bisiklet yolu ve yürüyüş parkuru yaptırdı. Başkan Hüseyin Gürlesin, Çamlık bölgesindeki bisiklet ve yürüyüş yollarının 450 metrelik bölümünü bitirdiklerini, basketbol sahası, peyzajı, otopark çizgileri, kuş evleri, kedi yuvaları ve güneş enerjili aydınlatmaları ile doğal ortama uyumlu örnek bir projeye imza attıklarını söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bisiklet ve yürüyüş yolu ağını ilçe geneline yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürdüklerini, bunlardan birisi olan Çamlık bölgesindeki bisiklet ve yürüyüş yollarının birinci etabını tamamladıklarını, ikinci etabı için hazırlık çalışmalarına başladığını belirtti. Gürlesin, “Kınıklı Mahallemizde askerlik şubesinin yanında askeri bölge olan ormanlık alana bitişik yerde 450 metrelik bisiklet yolu ve yürüyüş yolumuzu tamamladık. Basketbol sahasıyla başladığımız çalışmalarımız, tamamen doğal ortama uygun olarak her bir ayrıntısını tamamladık” dedi.

AYDINLATMALARI GÜNEŞ ENERJİLİ

“Pamukkale belediyesi olarak yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda ince ayrıntısına detayına kadar dikkat ediyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın her konuda memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırmak” diyen Gürlesin, şöyle devam etti:

“Pamukkale Belediyesi olarak farklı çalışmalarla hizmet vermeye çalışıyoruz. Her mahallemizin şartlarına göre farklı hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Kınıklı Mahallesi’nde Askerlik Şubesi yanındaki bisiklet ve yürüyüş yollarımızın birinci etabını tamamladık. Vatandaşlarımızın yürüyüş yapması ve bisiklet binmesi için temiz havasıyla, yeşil doğası ile bu bölgenin çok uygun olduğunu gördük. Çalışmalarımızla mükemmel bir hale geldi. Yaklaşık 450 metrelik bir mesafede, peyzajıyla, otopark çizgileriyle, basketbol sahasıyla, spor aletleriyle buna ilave kuş yuvalarıyla, kedi evleriyle, gerçekten doğal bir ortam oluşturduk. Aydınlatmaları da takıldı. Aydınlatmaları yine doğal ortama uyumlu olarak güneş enerjili. Burada gerçekten örnek bir projeyle mükemmel bir çalışma ortaya çıktığını düşünüyorum.”

ÇAMLIK PARKI’NA ULAŞACAK

Turizm bölgesi Akköy-Karahayıt-Pamukkale hattında gerçekleştirdikleri yürüyüş ve bisiklet yolları projesini Kınıklı Mahallesi’nin Çamlık bölgesine taşıdıklarını anlatan Başkan Gürlesin, sözlerine şunları ilave etti:

“Ekibimizle birlikte Çamlık bölgesindeki alan incelememizi yaptık. 450 metrelik birinci etabımıza ilave yaparak, yaklaşık bin 100 metre mesafeye ulaştırmayı planlıyoruz. Bu ikinci etapta Çamlık bölgesindeki ormanlık alanla birleştirmeyi düşünüyoruz. Ancak, teknik inceleme ve analiz çalışmalarını yapacağız. Pamukkale Beleyesi olarak, yapmış olduğumuz projelerle biz gerçekten iz bırakma yolunda koşturuyoruz. Tribünlere hiçbir zaman oynamadık. Yapılan çalışmalarımızın insanımıza gerçek manada hizmet etmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Birçok alanda olduğumuz gibi sağlık alanında da iddialıyız. Sağlıklı yaşam için bu ortamların gerekli olduğunu düşünüyorum. Belediye olarak Dokuzkavaklar’daki Pamukkale Sağlık Kompleksi, Karahayıt ve Cumhuriyet mahallelerimizde 112 acil sağlık istasyonları yaptık. Sağlık için gerekli doğal ortamlarda yürüyüş ve bisiklet yollarının da, bu dev projelerimizi tamamlar nitelikte olduğunu düşünüyorum. Yani bisiklet yolu ve yürüyüş yolu çalışmalarımız, sadece bina yapıp bırakmadığımızın da bir kanıtı niteliğindedir. Ben, Çamlık bölgesindeki bisiklet ve yürüyüş yollarımızın halkımıza tekrardan hayırlı olmasını temenni ediyorum.”