Pamukkale Belediyesi’nden akıllı bisiklet uygulaması – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden akıllı bisiklet uygulaması

Pamukkale Belediyesi’nden akıllı bisiklet uygulaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Kasım 2018 Salı - 12:43Güncelleme: 20 Kasım 2018 Salı - 12:43
Pamukkale Belediyesi’nden akıllı bisiklet uygulaması

Pamukkale Belediyesi, “akıllı bisiklet” uygulamasıyla Denizli’de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, projeyle ilçenin önemli noktalarında sekiz istasyon oluşturulacağını açıkladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kent içi ulaşımı kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemine alternatif olacak ara imkânlar oluşturacak “Akıllı Bisiklet” uygulamasıyla ilgili hazırlıklarının devam ettiğini, belediye sınırları içerisinde ilk etapta 8 bölgede kurulumu yapılan bisiklet istasyonları en yakın sürede hizmete gireceğini bildirdi.

8 İSTASYON KURULACAK

Pamukkale’nin bir turizm ilçesi olduğunu, ancak Pamukkale’yi turizm kadar sağlık, eğitim ve sporla da ön plana çıkarmak istediklerini belirten Gürlesin, “İlçemizde halkın spora yönlendirilmesi adına birçok projeyi hayata geçirdik. Bunların içinde bisiklet yolları da var. Şimdi de bu projelerimize entegre olacak Akıllı Bisiklet uygulamasını başlatıyoruz. Yine Denizli’de bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Akıllı Bisiklet uygulaması için Pamukkale Belediyesi sınırları içinde ilk etapta 8 bölgede oluşturulacak. Her istasyon 12 bisiklet kapasiteli olup bunların 8’i bisiklet ile dolu 4’ü boş park yerinden oluşacak. 64 adet akıllı bisiklet ve 96 adet park yeri olacak. Türkiye’de 5-6 şehirde olan bu uygulamayı Denizli’de ilk defa Pamukkale Belediyesi olarak biz uygulayacağız. Şu an için istasyonlarımızın bölgelerimize montajı yapılıyor. Projemiz en kısa sürede tamamlayarak, bisikletlerimiz istasyonlarımızda yerini alacak ve uygulamamızıbaşlatacağız. Akıllı Bisiklet Uygulamamız ile halkımızın yoğun iş hayatından kalan zamanlarını sporla doldurmaları için alternatif bir seçenek sunmak istedik. Yepyeni projemizin halkımızın büyük beğeniyle karşılayacağına inanıyorum, şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.