Pamukkale Belediyesi’nden 2 bin 500 öğrenciye eğitim yardımı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi’nden 2 bin 500 öğrenciye...

Pamukkale Belediyesi’nden 2 bin 500 öğrenciye eğitim yardımı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ağustos 2018 Cuma - 13:28Güncelleme: 3 Ağustos 2018 Cuma - 13:28
Pamukkale Belediyesi’nden 2 bin 500 öğrenciye eğitim yardımı

Pamukkale Belediye Meclisi, 2 bin 500 öğrenciye eğitim yardımı yapacak. Eğitim yardımı ortaokul öğrencileri için aylık 70, lise öğrencileri için 90 lira olarak belirlendi.

Pamukkale Belediye Meclisi’nin yeni salonunda gerçekleştirdiği toplantıda ele alınan konulardan birisi de ortaokul ve lise öğrencilerine 2018-2019 eğitim öğretim yılında yapılacak yardım oldu. Destek hizmetleri Müdürlüğünün konuyla ilgili yazısını inceleyen Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu meclise sunuldu. Yapılan görüşmede, bin 250 ortaokul ve bin 250 lise olmak üzere 2 bin 500 öğrenciye eğitim yardımı yapılması kabul edildi. Buna göre, ortaokul öğrencilerine aylık 70, lise öğrencilerine aylık 90 lira eğitim yardımında bulunulacak.

Eğitim yardımı için başvurularla ilgili süreç belediyenin sosyal medya hesaplarından ve www.pamukkale.bel.tr adresinden duyurulacak.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaptığı konuşmada, “İlçemizde yaşayan öğrencilerimize ve dolaylı olarak maddi durumu yetersiz ailelerimize desteğimiz her yıl olduğu gibi bu yılda devam edecek. Pamukkale Belediyesi olarak, eğitim alanında okullarımıza, öğrencilerimize desteğimiz sürekli devam ederken, bu yıl da eğitim-öğretim yılında 8 ay süreli eğitim yardımının detaylarını Belediye Meclis toplantımızda aldığımız kararla netleştirdik. Tüm öğrencilerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

HEYET ÜYELERİ BELİRLENDİ

Toplantıda, İspanya’nın Ourense kentinde 3-5 Ekim tarihleri arasında yapılacak Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği Genel Kurulu’nda Pamukkale Belediyesi’ni temsil edecek heyet de belirlendi. Pamukkale Başkanı Hüseyin Gürlesin başkanlığındaki heyette belediye meclis üyeleri Alparslan Albay, Yılmaz Doğan ve Server Munis, birim müdürlerinden Yusuf Emeksiz, Selami Ün ile proje uzmanları Çağlar Akdağoğlu ve Tuğçe Karakan Duran yer alacak.