Pamukkale Belediyesinden 15 Temmuz sergisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesinden 15 Temmuz sergisi

Pamukkale Belediyesinden 15 Temmuz sergisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Temmuz 2022 Cuma - 17:30Güncelleme: 15 Temmuz 2022 Cuma - 17:30
Pamukkale Belediyesinden 15 Temmuz sergisi

Pamukkale Belediyesince, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla fotoğraf sergisi düzenlendi.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergi, sabah saat 10.00’dan itibaren ziyarete açıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi’ni gezen ziyaretçiler, serginin anlamlı olduğunu belirterek Pamukkale Belediyesine teşekkür etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılında Türk Milleti’nin o gecede sergilemiş olduğu milli duruşu tekrar gözler önüne sermeyi amaçladıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Gençlerimize, çocuklarımıza Türk Milleti’nin milli birlik gücü, bir ve birlik olma cesaretinin sergilendiği yakın tarihimizin en önemli tarihsel olayını anlatmak biz büyüklerin görevidir. Türk Milleti'nin kahramanca ülkesine ve demokrasiye sahip çıktığı anların ölümsüzleşen fotoğrafların yer aldığı sergiye gelen vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Serginin önemli olduğunu dile getiren Örki, “Şanlı tarihimizin her bir sayfasında Türk’ün cesaretinin nice örnekleri sergilenmişken, o kanlı gecede de milletimiz her bir ilimizin her bir sokağında tarih sayfalarına millî ruhunu ve demokrasi inancını altın harflerle tekrardan kazımıştır. Biz Pamukkale Belediyesi olarak o geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Sergimizde de bu sebeple, o geceye ait kahramanlık belgelerini vatandaşlarımıza ulaştırdık. O gece milletçe vermiş olduğumuz mücadeleyi gözler önüne serdik. Bu vesileyle hain darbe girişimi sırasında bu vatan için canını yok sayarak şehadete göz kırpmadan koşan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.