Pamukkale Belediyesi zabıtasından kantin denetimi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi zabıtasından kantin denetimi

Pamukkale Belediyesi zabıtasından kantin denetimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Eylül 2022 Perşembe - 16:01Güncelleme: 15 Eylül 2022 Perşembe - 16:01
Pamukkale Belediyesi zabıtasından kantin denetimi

Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıy sebebiyle ilçe genelindeki okullarda kantin denetimlerine başladı.

İlçede bulunan kantinlerde Pamukkale Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetime başladı. Buna göre, kantinlerin temizlik şartlarına, ürün fiyat etiketlerine, gıda ürünlerinin ve yangın söndürme cihazlarının son kullanım tarihlerine, hijyen sertifikalarına, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına kadar kurallara uyulup uyulmadığı incelendi.

Kantinlerin daha hijyenik ve sağlıklı olması için denetim gerçekleştirdiklerini söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Çocuklarımızın eğitim yuvaları olan okullarımızdaki kantinlerimiz de eğitim döneminin başlamasıyla denetimlerimizi artırdık. En değerlimiz olan çocuklarımızın eğitim yuvalarında bulunan okul kantinlerinde gıda ürünlerinin saklanma koşulları, son tüketim tarihleri, hijyen koşulları, fiziki koşullardan çalışma ruhsatlarına kadar detaylı denetlemelerimize başladık. En kısa sürede tüm okullarımızda kantinlerimizin denetimlerini tamamlayacağız” dedi.

Denetimlerin süreceğini belirten Örki, “Öğrencilerimizin de aldıkları gıda ürünlerinin son tüketim tarihlerine ve uygun koşullarda muhafaza edilip edilmediğine dikkat etmelerini istiyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak, bizler üzerimize düşen görevi yerine getirerek, denetimlerimizi ara vermeksizin sürdüreceğiz” diye konuştu.