Pamukkale Belediyesi zabıtasından HES kodu ve fiyat denetimi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi zabıtasından HES kodu ve...

Pamukkale Belediyesi zabıtasından HES kodu ve fiyat denetimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ocak 2022 Perşembe - 14:02Güncelleme: 6 Ocak 2022 Perşembe - 14:29
Pamukkale Belediyesi zabıtasından HES kodu ve fiyat denetimi

Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, HES kodu ile girilmesi gereken işletmeler ile kantin ve marketlerde fiyat denetiminde bulundu.

Pamukkale Belediyesi halk sağlığı ve çevre kirliliğine karşı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, HES kodu ile girilmesi gereken işletmeler ile kantin ve marketlere yönelik fiyat etiketi denetimine başladı.

HES KODU DENETİMİ

Özellikle kafe, restoran, oyun salonu, internet kafe gibi kalabalık ortamlarda HES kodu denetimi yapan ekipler, pozitif vaka ve temaslı kişi tespiti kontrolü gerçekleştirerek, vatandaşlara salgınla mücadele konusunda gerekli bilgilendirmede bulundu.

FİYAT ETİKETLERİ KONTROL EDİLDİ

Ayrıca zabıta ekipleri, temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarında artış yaparak haksız kazanç elde edilmesini engellemek amacıyla market gibi satış yapan işyerlerinde denetim gerçekleştirdi. Marketlerde raflarını dolaşan ekipler, etiketleri inceleyip fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını ve kasadaki fiyatlar ile etiket fiyatlarının aynı olup olmadığının kontrolünü sağladı.

“DENETİMLERİMİZİ DAHA DA SIKLAŞTIRACAĞIZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle halk sağlığını korumak için tüm denetimlerimizi daha da sıklaştırarak, düzenli olarak devam edeceğiz. Koronavirüsle mücadelemiz devam ediyor. Halkımızın bu önümüzdeki süreçte de salgınla mücadeleye destek vererek, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak aşılarını gönül rahatlığı ile olacaklarına inanıyorum. Koronavirüse karşı zaferi hep birlikte kazanacağız” diye konuştu.