Pamukkale Belediyesi Zabıtasından HES kodu denetimi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi Zabıtasından HES kodu denetimi

Pamukkale Belediyesi Zabıtasından HES kodu denetimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ekim 2021 Cuma - 12:03Güncelleme: 1 Ekim 2021 Cuma - 12:10
Pamukkale Belediyesi Zabıtasından HES kodu denetimi

Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, HES kodu ile girilmesi gereken işletmeler ile okul kantinlerinde denetimler yaptı.

Pamukkale Belediyesi, ilçe genelinde coronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ile alınan önlemlerin sürekliliğini sağlamak üzere, HES Kodu denetimlerine aralıksız olarak devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren kafe, restoran, oyun salonu, internet kafe gibi işletmelerde Hayat Eve Sığar (HES) Kodu denetimleri yaptı.

Denetimler sırasında işletme içerisinde HES Kodu sorgulamasıyla pozitif vaka ve temaslı kişi tespiti kontrolü yapıldı, vatandaşlara salgınla mücadele konusunda gerekli bilgilendirmede bulunuldu. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla da ilçe genelindeki tüm okulların rutin kantin denetimlerinin kesintisiz sürdüğü kaydedildi.

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, coronavirüs ile mücadele konusunda gerekli çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirterek, “Salgın sürecinde ilçe genelinde gereken ne varsa yaptık. Hep vatandaşlarımızın sağlığı için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Son dönemde sosyal yaşamın devamını sağlayan HES kodu ile ilgili olarak gerekli denetimleri yapıyoruz. Kafe, restoran ve benzeri işletmeler HES kodu sorgulaması ile hizmet vermek zorundalar. Ekiplerimiz bu uygulamanın sağlıklı bir şekilde işlemesi için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ayrıca yüz yüze eğitimin yapıldığı okulların kantinlerinde de rutin denetimlerimiz gerçekleşiyor. Amacımız, halkımızın sağlığını korumak. Coronavirüsle mücadelemiz devam ediyor. Halkımızın bu önümüzdeki süreçte de salgınla mücadeleye destek vererek, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak aşılarını gönül rahatlığı ile olacaklarına inanıyorum. Coronavirüse karşı zaferi hep birlikte kazanacağız” diye konuştu.