Pamukkale Belediyesi Turizm Merkezi açıldı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi Turizm Merkezi açıldı

Pamukkale Belediyesi Turizm Merkezi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mayıs 2022 Pazartesi - 15:41Güncelleme: 23 Mayıs 2022 Pazartesi - 15:41
Pamukkale Belediyesi Turizm Merkezi açıldı

Pamukkale Belediyesince Seyir Tepesi Şehir Ormanı girişinde yaptırılan turizm merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Pamukkale Belediyesi Turizm Merkezi’nin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Denizli milletvekilleri Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ÖRKİ: GİDİLECEK YERLERİN ROTASINI ÇIKARDIK

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, törendeki konuşmasında, “Kent turizmine katkı vermek, şehrimizin bütün güzelliklerini anlatmak amacıyla bir bilgilendirme ofisi açmak istedik. Kısa sürede yapımını tamamladık. Tanıtım merkezimizin içerisinde bulunan Kioks’ta Denizli’nin bütün rotasını çıkardık. Tanıtım merkezimize gelen misafirlerimiz, bu şehre geldiğinde alışveriş için nerelere gidilmesi gerektiği rotası, tarihi yerlere nerelere gitmemiz gerektiğinin rotası her şeyiyle görebilecekler. Ayrıca, bütün ilçelerimizin de tarihsel ve kendilerine özgü güzelliklerinin de yansıtıldığı mini bir sergi alanımızda var” dedi.

ALPASLAN: DENİZLİ’YE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise, Denizli’nin her yönüyle Türkiye’nin en gözde şehirlerinden biri olduğunu ve Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nın da Denizli için önemli bir turizm değeri olduğunu söyledi. Alpaslan, şöyle devam etti:

“Burası Denizli’ye gelen insanlarımız için yol haritası olacak. Şehrin güzelliklerinin rotasının belirlenmiş olması gerçekten çok güzel olmuş. Denizli’miz turizmde büyük atılımlar yaptı, yapmaya da devam ediyor. Tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle Denizlimiz Türkiye’nin gözde şehirlerinden olma başarısını devam ettirmeye devam ediyor. Tabi Seyir Tepesi, Denizlimiz için çok önemli bir turizm değeri. Buraya gelen insanlarımızı, doğru bilgilendirmek, tüm şehri tanıtmak adına Pamukkale Belediyesi Turizm Merkezi çok güzel bir eser olarak ortaya konmuş. Bizde bakanlık olarak, sizlere her türlü desteği vereceğimizi, birlikte hareket edeceğimizi, Denizlimizin gelişmesi ve daha fazla turistin gelmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızı belirtiyorum. Turizm merkezinin Denizlimize ve Pamukkale’mize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, protokol üyelerini turizm merkezini gezdirerek, bilgilendirme yaptı.