Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi yeniden ziyarete açıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi yeniden ziyarete...

Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi yeniden ziyarete açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Haziran 2021 Çarşamba - 15:56Güncelleme: 2 Haziran 2021 Çarşamba - 16:45
Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi yeniden ziyarete açıldı

Pandemi önlemleri nedeniyle faaliyetine ara veren Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı yeniden ziyarete açıldı.

Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olarak gösterilen Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı, kademeli normalleşme kapsamında faaliyetine yeniden başladı. İçişleri Bakanlığının genelgesi çerçevesinde 21 Kasım 2020’de faaliyetine geçici olarak ara verilen tesisler, hafta içi saat 10.00 ile 21.00, cumartesi günleri ise 09.00-21.00 saatleri arasında açık olacak. Seyir Tepesi’ne girişlerde coronavirüs önlemleri çerçevesinde herkesin ateş ölçümü yapılırken, dezenfektanlar vatandaşların kolaylıkla ulaşabilecekleri noktalarda bulunuyor.

 

Pamukkale Belediyesince 405 bin metrekarelik alanda kurulan Seyir Tepesi’nin, Tarım ve Orman Bakanlığına başvuru yapılan 1550 projenin en büyüğü olduğu ifade ediliyor. 27 metrelik horoz heykeli, Denizli manzarasını farklı bir şekilde izleme imkanı sunan seyir salıncağı, macera parkuru, dağ kızağı, 5 kuleli zipline ve kay kay parkuru tesisin dikkat çeken özellikleri olarak gösteriliyor.

Çocuklar, çizgi film kahramanlarının temalarından oluşturulan oyun gruplarında zaman geçirirken, Seyir Tepesi’ne gelen Denizlililer, eşsiz şehir manzarasında fotoğraf çektirme imkanı buluyor. Şelale Park, Turan Yolu, Sonsuz Bahçe, kamp ve piknik alanlarının da yer aldığı Seyir Tepesi’nde vatandaşlar kafeteryalarda çay kahve içebilirken, Seyr-Et Restoran’daki eşsiz lezzetleri de tatma imkanına sahip olabilirler.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nın yeniden hizmete açıldığını ifade ederek “Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan Seyir Tepesi’ne tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.