Pamukkale Belediyesi satranç kursları başladı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi satranç kursları başladı

Pamukkale Belediyesi satranç kursları başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Temmuz 2019 Salı - 16:22Güncelleme: 9 Temmuz 2019 Salı - 16:22
Pamukkale Belediyesi satranç kursları başladı

Pamukkale Belediyesi’nin çocuklara yaz tatilinde boş zamanlarını değerlendirmek üzere açtığı ücretsiz satranç kursları başladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, çocukların tatillerini bilgisayar başında, ellerinde cep telefonlarıyla geçirmesini istemediklerini, bu amaçla ücretsiz kurs düzenlediklerini belirtti. Bunlardan birisi olan satranç kursuna katılanları Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz ve Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi ile birlikte kursiyerleri ziyaret eden Örki, bir ara onlarla birlikte satranç oynadı.

Pamukkale Belediyesi’nin her zaman sporun ve sporcunun yanında olmayı sürdüreceğini belirten Örki, “Yaz mevsiminin çocuklarımız açısından çok daha kaliteli ve unutulmaz geçmesi amacıyla bir takım eğitim faaliyetlerimize başladık. Birçok kursumuz devam ederken, dün itibariyle de satranç kurslarımızı başlattık. Öncelikle Satranç Federasyonumuza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kursumuza çok daha profesyonel bir şekilde başladık. Aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyorum. Kendilerinin bu konuda ciddi destekleri olmuştur. Buradaki hedefimiz dünya çapında sporcular yetiştirebilmek. Esas önemli olan bu başlangıçları devam ettirebilmektir. O devamlılığın neticesinde başarılar elde edilebilir.Ben ailelerimizden bu tarz kurslara yaz aylarından sonra da devam ettirmelerini istirham ediyorum. Ben velililerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklarını kursa teşvik etmek, onları kurs sonuna kadar beklemek de önemli. Bizler Pamukkale Belediyesi olarak sporun, sporcunun, eğitimin, bilimin her zaman yanında olacağız ve destekleyeceğiz” dedi.

Satranç kursu eğitmeni Ulusal Hakem Ömer Öztürk ise, “Öncelikle Pamukkale Belediyesi böyle bir kurs açtığı için son derece mutluyuz. Amacımız burada çocukların keyifli bir zaman geçirmesi, güzel bir sporla uğraşması ve bunun devamını getirmeleri için çalışmalarımızı yapacağız. Burada çocuklarımızı yetiştirip onları turnuvalara hazırlayacağız. Turnuvalara götüreceğiz. Güzel bir etkinlik, güzel bir anı olması için çaba göstereceğiz. Çocuklarımızla beraber çalışacağız” diye konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz de, satrancın akademik başarıları desteklemesi açısından çok güzel bir spor olduğunu, bir turnuva düzenleyip Pamukkale’nin adını duyurmak istediklerini belirtti.