Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin temeli atıldı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip...

Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin temeli atıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Şubat 2021 Cuma - 17:01Güncelleme: 19 Şubat 2021 Cuma - 17:01
Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin temeli atıldı

Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Pamukkale Belediyesi, Deliktaş mahallesinde Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin temelini attı. Törene Vali Ali Fuat Atik, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, hayırsever Muhammet Serter, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTUYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, törendeki konuşmasında, hayal olarak düşünülen İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin gerçeğe dönüşmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Örki, şöyle devam etti:

“Bugün büyük bir hayalin gerçekleştiğine şahit olmak için bir araya geldik. Hayırseverlerimizin desteği ile yıllardır hayali kurulan eğitim yuvasının temelini atıyoruz. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan söz verdik mi tutmayı öğrendik. Ne gördüysek onu yaşamaya devam ediyoruz. Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin maliyeti 9,5 milyon TL. Toplam 6 kat ve 24 derslikten oluşacak okulun inşaatı 200 günde tamamlanacak. Bitirme tarihi 29 Temmuz 2021 olacak. Bu okulun yapılmasında öncülük eden Muhammet Serter amcamız başta olmak üzere arsalarını bağışlayan tüm hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Pamukkale Belediyesinin yatırımlarıyla ilgili de bilgi veren Örki, “Coronavirüs nedeniyle yaklaşık 1 yıldır temel atma ya da açılış yapma imkanımız olmadı. Ama biz bu zaman içinde bir çok önemli çalışmaya imza attık. İki mahallemizde mahalle konağı yapımına başladık ve bitirmek üzereyiz. Altı kapalı pazar yerini hizmete açtık. 23 mahallemizde 230 bin metrekare beton kilit parke taşı döşeme işini gerçekleştiriyoruz. Akhan’da 30 bin metrekarelik devasa bir parkı bitirmek üzereyiz. Türkiye’nin en büyük tematik şehir ormanı olan Seyir Tepesi’ni sessiz sedasız hizmete sunduk. Bunların hiçbiri için tören yapamadık. Umarız bu hayırlı iş yapacağımız diğer güzel işlerin temelini oluşturur” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici ise, Pamukkale Belediyesi ile hayırseverlerin el ele vererek okul yaptıracağını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

“HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, eğitim kurumu yapımı konusunda bölgede sıkıntı yaşandığına işaret ederek, “Hayırseverler arsalarını bağışlayarak bu okulun yapılmasına ön ayak oldular. Pamukkale Belediyesi’nin değerli başkanı Avni Örki de bu bölgeye ihtiyaç olan İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’ni yapıyor. Yeni dönemin ilk temel atma töreninin bir okul için gerçekleşmiş olması bizleri de mutlu etti. Bu konuda emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Büyükşehir Belediyesi olarak bu bölge için önemli bir müjde vermek istiyorum. Fatih-Deliktaş bölgesinde 40 bin metrekare eğitim alanı ve hemen yanında da 35 bin metrekare spor ve sosyal tesis alanı ayırdık. Temeli atılan okulumuz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Vali Ali Fuat Atik de, Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip Lisesinin Denizli’de imzaladığı ilk okul protokolü olduğunu anımsatarak, “Denizli, hayırseverlerin değer kattığı bir il. Başta Muhammet Serter ağabeyimiz olmak üzere bağışta bulunan tüm hayırseverlerimize ve okulun yapımını üstelenen Pamukkale Belediyesi’nin değerli başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci de Denizli’de verilen sözlerin tutulduğunu söyleyerek “Biz belki az söz verdik ama hepsini tuttuk. Bunu Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Hayırseverlerimizin desteği ile bu bölgeye okul yapılma konusu benim belediye başkanı olduğum dönemlerde de vardı. Bugün gerçekleştiğini görmek beni memnun etti. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki başta olmak üzere emek veren, hayırda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Ramazan Özgültürkmen’in duası eşliğinde Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı.