Pamukkale Belediyesi Kuran kurslarına destek sağlıyor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi Kuran kurslarına destek sağlıyor

Pamukkale Belediyesi Kuran kurslarına destek sağlıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ağustos 2017 Perşembe - 16:55Güncelleme: 3 Ağustos 2017 Perşembe - 16:55
Pamukkale Belediyesi Kuran kurslarına destek sağlıyor

Pamukkale Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren yatılı Kuran kurslarına destek sağlıyor. Yaz aylarında eğitimi devam eden kursları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, dinini öğrenmek isteyen çocukların daha iyi şartlarda eğitim alması için desteklerinin süreceğini söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti eski Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Adnan Kaya ve Belediye Meclis Üyesi Alpaslan Albay ile birlikte Pamukkale İlçe Müftülüğü’ne bağlı Dokuzkavaklar Merkezefendi Erkek ve Fatih Kız Kuran kursları ziyaret etti.

Kursları ziyaretinde öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet eden Gürlesin, kendisinin de 37 yıl önce kurslarda yer aldığını söyledi. Öğrencilerle birlikte öğle yemeği yiyen Başkan Gürlesin, bir ara masa tenisi de oynadı.

Pamukkale Belediyesi olarak Dokuzkavaklar Merkezefendi Erkek Kuran Kursu’na yaklaşık 80 bin, Fatih Kız Kuran Kursu’na da 100 bin liralık destek sağladıklarını belirten Başkan Gürlesin, sözlerine şöyle devam etti:

Pamukkale Belediyesi Kuran kurslarına destek sağlıyor

“Dokuzkavaklar Merkezefendi Kuran Kursu binamızın dış bahçe duvarlarını yaptık, oturma bankları, çöp kovaları yerleştirdik. Bahçe de peyzaj çalışması yapıldı ama devam edeceğiz. Ayrıca spor sahası yaptık ve çocuklarımızın ders aralarında keyifli vakit geçirmeleri için kursumuzda masa tenisi, langırt hediye ettik. İlerleyen günlerde bahçeye ağaç dikimi yaparak, spor aletleri ile oyun grupları bahçemize yerleştireceğiz. Çocuklarımızın belediyemizin projelerinden olan ücretsiz yüzme kurslarına katılımını sağlıyoruz. Fatih Kur-an Kursumuzun bina içerisinde laminant parkelerini, kapı, pencerelerini yeniledik. En kısa sürede de kız öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda tuvaletlerini yenileyeceğiz ve yangın merdiveni yaparak, öğrencilerimizin can güvenliğini emniyete almak istiyoruz.”

Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil ise, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in bugüne kadar kurslara önemli katkılar sağladığını ifade ederek “Sayın Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e ve Sayın Milletvekilimiz Salih Erdoğan’a ziyaretlerinden dolayı ve kurslarımıza yaptıkları destekler için teşekkür ediyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerimizin tuvaletlerin yenilenmesi ve yangın merdiveni talebi olmuştu. Sayın Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’de, yerinde inceleme yaparak, en kısa sürede öğrencilerimizin taleplerini yerine getireceğini söyledi. Kendilerine desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.