Pamukkale Belediyesi, ilk buğday hasadını yaptı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi, ilk buğday hasadını yaptı

Pamukkale Belediyesi, ilk buğday hasadını yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Haziran 2022 Salı - 16:22Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba - 12:08
Pamukkale Belediyesi, ilk buğday hasadını yaptı

Pamukkale Belediyesi, ekimini yaptığı buğday ile ilk hububat hasadını gerçekleştirdi.

Pamukkale Belediyesi, hem hububat üretimi yapmak hem çiftçilere tohumluk desteğinde bulunmak üzere Pamukkale Mahallesi’nde ekimini yaptığı buğdayın hasadını gerçekleştirdi. Buğday hasadına Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki de katıldı.

Pamukkale’nin turizmin yanı sıra verimli tarım topraklarına sahip olduğuna işaret eden Örki, “Hayvancılıkla, çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın, emekçi kardeşlerimizin her birisinin yanındayız. Bugün, geçtiğimiz aylarda o ilk tohumları toprakla buluşturduğumuz arazimizde ilk hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Bu arazi belediyemize ait. Yaklaşık 8 dönümlük arazide çiftçilerimizin yapmış olduğu bu faaliyeti gerçekleştirdik” dedi.

Elde edilen ürünü tohumluk olarak kullanacaklarını ve gelecek yıl daha geniş arazilere ekim yaparak ilçedeki vatandaşlara tohum ve yem desteği sağlayacaklarını söyleyen Örki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan elde ettiğimiz tohumluklarla daha sonrasında diğer arazilerimizde ekim gerçekleştireceğiz. Oradan elde edilecek ürünlerimizi de hayvancılık yapan vatandaşımızla paylaşacağız. Yine üretimlerini yapan çiftçilerimizle de tohumluk olarak da paylaşmış olacağız. İlk hedefimiz tohumlarımızı elde etmekti. Çok şükür bugün geldiğimiz noktada o tohumlarımızı hasat ediyoruz. İkinci aşamamız önümüzdeki sene itibariyle daha geniş alanlarda, en az 150 dönümlük olmak üzere hedefimiz bin dönümlük arazilerde bu ekimlerimizi gerçekleştirmeyi istiyoruz. Böylelikle hem bir takım atıl kalmış Hazine arazilerini tarıma kazandırmış hem de belediyemiz vasıtasıyla da hayvancılık yapan vatandaşlarımıza samanıyla, buğdayıyla, arpasıyla destek sağlamış olacağız. Bütün çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını en fazlasıyla vermesini temenni ederim. Kazasız belasız hasat dönemi temenni ediyorum.

Pamukkale Ovası Türkiye’nin hatta dünyanın dört bir tarafında nam salmış bir ova. Ayvamız mükemmel, narımız, kekik, adaçayımız, lavantamız mükemmel. Dillere destan ürünler elde ediyoruz. Biz de belediye olarak o ürünleri elde eden çiftçimiz gibi gayret gösterip onlarla aynı dili konuşmak suretiyle bu üretime katkı vereceğiz. Yerel yönetim olarak bizler de her zaman olduğu gibi yine çiftçilerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.”