Pamukkale Belediyesi ilçede 13 yeni park alanı oluşturdu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi ilçede 13 yeni park...

Pamukkale Belediyesi ilçede 13 yeni park alanı oluşturdu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mart 2021 Çarşamba - 12:00Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe - 22:36
Pamukkale Belediyesi ilçede 13 yeni park alanı oluşturdu

Pamukkale Belediyesi’nce, pandemi döneminde oluşturulan 13 yeni alanla ilçedeki toplam park sayısı 552’ye çıkarıldı.

Pandemi döneminde çalışmalarını sürdüren Pamukkale Belediyesi, ilçe genelindeki parklarda da uygulama yaptı. Var olan parklarda bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, ilçe genelindeki çeşitli mahallelerde 13 yeni park oluşturuldu. Bu parklarla birlikte ilçe genelindeki park sayısı 552’ye yükseldi.

“YENİ PARKLAR KAZANDIRDIK”

İlçeyi her yönden yaşanabilir hale getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla istişareler halinde kalarak mahallelerimizin eksikliklerini tamamlamak adına birçok projeye imza atıyoruz. Bu projelerimizden biri de ilçemize yeni parklar kazandırmak ve mevcut parklarımızı revize etmek oldu. Normalleşme ile birlikte, vatandaşlarımız kendilerini dışarıya atmak, hava almak isteyecekler, dedeler, nineler torunlarıyla buluşacaklar. Bizler de, vatandaşlarımız için ilçemize yepyeni 13 adet park kazandırdık” dedi.

“1 MİLYON 400 M2 YEŞİL ALANIMIZ VAR”

İlçede 1 milyon 403 bin m2 yeşil alan bulunduğunu belirten Örki, şunları kaydetti:

“Mevcut olan parklarımızda da yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekibimiz ile birlikte Akhan, Fatih, Kınıklı, Karakurt, Kayıhan, Akköy, Kervansaray, Uzunpınar, Kale ve Akdere mahallelerimizde yepyeni parklar oluşturduk. Mevcut parklarımızdan 25’inde mahalle sakinlerimizin taleplerine göre yenileme, düzenleme çalışmaları yaptık. Pamukkale İlçemiz, sadece bizim değil dünyanın gözde ilçelerinden birisi. Yeni ve yenilenen parklarımızla ilçemizin güzelliğine güzellik kattık. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”