Gürlesin ve yardımcısı Arkan hakkında soruşturma izni – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gürlesin ve yardımcısı Arkan hakkında soruşturma...

Gürlesin ve yardımcısı Arkan hakkında soruşturma izni

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mart 2021 Salı - 22:51Güncelleme: 23 Mart 2021 Salı - 23:02
Gürlesin ve yardımcısı Arkan hakkında soruşturma izni

İçişleri Bakanlığı, Pamukkale Belediyesini toplamda 8 milyon lirayı aşkın zarara uğrattıkları iddia edilen Pamukkale Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Başkan Yardımcısı Selim Arkan hakkında, “görevi kötüye kullanma” suçundan soruşturma açılmasına izin verdi.

Gazete Duvar’ın haberine göre, Bağbaşı ve Aktepe Kültür Merkezleri ihalelerini alan yüklenici firmaların hak ediş alacaklarını banka ve finans kuruluşlarına temlik etmiş olmalarına karşın, ödemeler belediye tarafından bu firmalara yapıldı. Bu ödemeler nedeni ile belediye aynı paraları bu defa temlik alan banka ve finans kuruluşlarına ikinci kez ödemek zorunda kaldı. Pamukkale Belediyesi’nin ikinci kez ödemek zorunda kaldığı tutarın 8 milyon 384 bin 814 lira 16 kuruş olduğu tespit edildi. Buna karşın yüklenici firmalar aleyhine bu zararın tazminine yönelik açılan icra takiplerinde herhangi bir tahsilat yapılamadığı, belediye zararının giderilemediği rapora yansıdı.

ÖNCE SÖZLÜ, SONRA YAZILI EMİR

Mülkiye başmüfettişleri tarafından düzenlenen raporda, belediyenin başkanlık makamı tarafından alacağın devredilmiş olduğu bankalar yerine yükleniciye ödeme yapılmasının sözlü olarak emredildiği, kanunsuz olan bu emrin (ilgili personelce) uygulanmaması ve emrin yanlış olduğunun sözlü olarak makama bildirilmiş olmasına karşın, başkanlık makamınca usulsüz ödemenin yapılması için bu defa yazılı emir verildiği belirtildi.

Rapora göre, 2014-2019 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcısı Selim Arkan’ın, “yapılacak iş ve işlemlerin ve doğabilecek sorumlulukların tarafımızda olduğunun bilinmesi” ibaresini içeren yazılı talimatlar ile usulsüz işlemi yapmaktan imtina eden personele ödemenin yapılması emrinin verildiği görüldü.

ÇEKLERDEKİ İMZA

Mevzuata aykırı olarak yapılan ödemelere ilişkin bir kısım çeklerin Gürlesin’in imzasını taşıdığı ve yapılan ödeme miktarlarının yüksekliği nedeni ile savunmasında belirttiği gibi, bu ödemelerin bilgisi dışında yapılmasının hayatın doğal akışına aykırı olduğu kaydedildi.

Saptama doğrultusunda savunmalarına itibar edilmeyen Hüseyin Gürlesin ile Selim Arkan’ın eylemlerinin görevi kötüye kullanma suçu oluşturduğu belirtilerek, soruşturma izni verildiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası taşıyan soruşturma izni verilmesine yönelik kararda, adı geçen iki eski yöneticinin görevin gereklerine aykırı hareket ederek yüklenici firmalara menfaat sağlandığı belirtildi. İki eski yöneticinin Danıştay nezdinde itiraz hakkı bulunurken, bu itirazın kabul edilmemesi halinde Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın yapılarak yargı sürecinin başlayacağı öğrenildi.