Pamukkale Belediyesi çölyak hastalarına glütensiz park kafe yapıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi çölyak hastalarına glütensiz park...

Pamukkale Belediyesi çölyak hastalarına glütensiz park kafe yapıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ocak 2021 Pazar - 13:28Güncelleme: 31 Ocak 2021 Pazar - 14:18
Pamukkale Belediyesi çölyak hastalarına glütensiz park kafe yapıyor

Pamukkale Belediyesi, çölyak hastaları için önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Başkan Avni Örki, seçim vaadlerinden olan “glütensiz park kafe”nin yapımına kısa sürede başlayacaklarını bildirdi.

Pamukkale Belediyesi Glütensiz Park Kafe Kınıklı Mahallesi’nde hizmete sunulacak. Şehit Münise Özcan Caddesi’ndeki parkta hayata geçirilecek projeyle çölyak hastalığı ile mücadele edenlerin ihtiyaç duyduğu ekmek, makarna, bisküvi, kek ve benzeri ürünlerin üretimi yapılarak, kolay ve ucuz bir şekilde ulaşılması sağlanacak. Bodrum ve zeminden olarak planlanan kafe 140 metrekare kapalı alanda hizmet verecek ve tarafında 50 metrekarelik açık oturma alanı da bulunacak.

Depo, mutfak hazırlık ve pişirme alanı, satış reyonu ve kafeteryadan oluşacak park kafenin projesi hazırlandı. Yakın zamanda başlayacak olan çalışmalar kısa sürede tamamlanarak kafe çölyak hastalarının hizmetine sunulacak. Buradan down sendromu, otizm, guatr hastaları ile glütensiz beslenmek isteyenlerde yararlanabilecek. Glütensiz ürünlerin hazırlanması konusunda çölyak hastalarına destek sağlanacak. Tesiste çölyak hastaları, doğum günü ve diğer etkinlikleri de düzenleyebilecek.

“PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Farklı illerde de uygulanan glütensiz kafe projesini Denizli’de ilk kez Pamukkale Belediyesi tarafından hayata geçirileceğini belirten Başkan Avni Örki, "Çölyak hastaları maalesef hastalığı gereği her gıdayı tüketemiyor ve bu konuda sıkıntılar yaşıyor” diyerek, şunları kaydetti:

“Çölyak hastalarının hassasiyetlerine dikkat ederek onların yaşamlarını kolaylaştırmak için, Pamukkale Belediyesi olarak ilçemizde Glütensiz Park Kafe'yi hizmete sunacağız. Bu kafemizde glüten içermeyen ve çölyak hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebileceği ürünler yer alacak. Kafemizin içerisinde glütensiz ekmek, makarna, kurabiye, bisküvi, simit ve diğer ürünler üretilerek bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımıza daha uygun fiyatlı ve daha sağlıklı bir şekilde ulaştırılacak. Denizli Çölyak Derneği Başkanı Türkan Satır bu konuda çok büyük emekler vermişti. Kendisini yakın bir zaman içinde kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkan hanıma Allah’tan rahmet diliyorum. Onun da çok istediği Pamukkale Glütensiz Park Kafe’yi 9 Mayıs Çölyaklılar Günü’ne kadar hazırlayıp hizmete sunmayı planlıyoruz. Glütensiz Park Kafe sadece ürünlerin imal edileceği yer olmaktan ziyade çölyak hastalarının bir araya gelerek etkinliklerini ve toplantılarını da yapabileceği bir yer olacak. Bu kafemiz tüm halkımızın hizmetinde de olacak. Bu proje ile seçimlerden önce yapmayı planladığımız projelerden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşamış olacağız. Glütensiz Park Kafemiz şimdiden hayırlı olsun.”