Pamukkale Belediyesi çevre temizlik ile ilan ve reklam vergisi tahsil etmeyecek – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi çevre temizlik ile ilan...

Pamukkale Belediyesi çevre temizlik ile ilan ve reklam vergisi tahsil etmeyecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Nisan 2020 Cuma - 17:23Güncelleme: 18 Nisan 2020 Cumartesi - 14:30
Pamukkale Belediyesi çevre temizlik ile ilan ve reklam vergisi tahsil etmeyecek

Pamukkale Belediyesi, coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kararla faaliyetlerine ara veren esnaftan Çevre Temizlik Vergisi ile İlan ve Reklam Vergisi’nin bu döneme denk gelen kısımları tahsil edilmeyeceğini duyurdu.

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan coronavirüs (COVID-19) salgınının ekonomik yönüyle mücadele kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen ve kabul edilen Covid-19 Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Olumsuz Etkilerinin Azaltılması Amaçlı Kanun kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Pamukkale Belediyesinden yapılan açıklamada, yürürlüğe giren yasa çerçevesinde coronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerine ara veren veya durdurulan ilçe esnafından Çevre Temizlik Vergisi ile İlan ve Reklam Vergisi’nin bu döneme denk gelen kısmı alınmayacağı bildirildi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “TBMM’de görüşülerek kabul edilen son kanunun esnafları ilgilendiren bölümünde güzel bir haber çıktı. Buna göre esnaflarımızın belediyelere ödediği Çevre Temizlik ile İlan ve Reklam Vergisi konusunda yeni bir uygulamaya geçildi. Koronavirüs nedeniyle faaliyetlerine ara veren veya durdurulan esnaflarımızın faaliyette bulunamadığı dönemlere isabet eden kısım ile ilgili Çevre Temizlik ile İlan ve Reklam Vergilerini Pamukkale Belediyesi olarak almayacağız. Devletimiz tüm gücüyle bu virüsle mücadele ederken hem vatandaşlarının hem de esnaflarımızın yanında olmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınından el birliği ile mücadele ederek kurtulup, sağlıklı günlere döneceğimize inancımız tam. Bu dönemde tek yapmamız gereken açıklanan kurallara uyarak mümkün olduğunca evde kalmak olmalı. Hem devletimiz hem de belediyemiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek” dedi.