Pamukkale Belediyesi çalışanları “İşgalden Cumhuriyete” adlı oyunu sahneledi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi çalışanları “İşgalden Cumhuriyete” adlı...

Pamukkale Belediyesi çalışanları “İşgalden Cumhuriyete” adlı oyunu sahneledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2021 Pazar - 12:13Güncelleme: 31 Ekim 2021 Pazar - 12:13
Pamukkale Belediyesi çalışanları “İşgalden Cumhuriyete” adlı oyunu sahneledi

Pamukkale Belediyesi çalışanları, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında “İşgalden Cumhuriyete” adlı oyunu sahneledi.

Pamukkale Belediyesi, Cumhuriyetin 98’inci yılı kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Bunlardan birisi de geçen yıl kurulan ve Pamukkale Belediyesi çalışanlarından oluşan tiyatro grubunun sahnelediği “İşgalden Cumhuriyete” adlı tiyatro oyunu ile şiir, müzik ve halk oyunlarını programı oldu.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunun sanat yönetmenliğini Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan yaptı. Cumhuriyet öncesi Denizli’de yaşanan ve milli mücadele ateşinin yakılmasıyla birlikte ortaya konulan iradenin sahnelendiği oyunda, Cumhuriyetin ilanına kadar uzanan dönem anlatıldı.

Gecenin sonunda programın düzenlenmesine sağlayanlara teşekkür eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadıklarını ifade etti. Örki, şunları söyledi:

“Bugün bizim için çok özel bir gündü. Cumhuriyetimizin 98. yılı için hazırladığımız etkinlikler kapsamında bu güzel organizasyonu izledik. Böyle önemli bir konuda ortaya konan eserde A’dan Z’ye Pamukkale Belediyesi çalışanlarının emeğinin bulunması beni gururlandırdı. Biz Cumhuriyet Bayramı ile ilgili duygularımızı tam olarak hissedip, bunu vatandaşlarımıza iletmek istedik. Ben personelimle gurur duyuyorum. Çünkü Cumhuriyetin evlatları olmak, ona inanmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olmak ve onu anlatmak çok ama çok önemli. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülküsü olan muasır medeniyetler seviyesini yakalamak adına halkımıza hizmet ederken, sanatsal yönden bu ülküleri aktarmanın onurunu yaşıyoruz. Bizi bu güzel gecede yalnız bırakmayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile Cumhuriyetimizin 98. Yaşını bir kez daha kutluyorum.”

“İşgalden Cumhuriyete” adlı oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini de yapan Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan ile sahneye çıkan isimlerden Pınar Özen Çayrak, Sinan Kaya ve Seyfettin Akkalp ise, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda milli mücadeleyi her yönüyle sahnelemeye çalıştıklarını ifade etti.

Gösteriyi izleyen Sedef Öğüt ve Nurcihan Karakaya da Pamukkale Belediyesinin milli mücadele dönemini en güzel şekilde sahnelediğini kaydederek, “Başta Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve bu güzel çalışmada emeği olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.