Pamukkale Belediyesine, Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda 2 ödül – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesine, Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda...

Pamukkale Belediyesine, Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda 2 ödül

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Nisan 2022 Çarşamba - 21:03Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba - 21:04
Pamukkale Belediyesine, Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda 2 ödül

Pamukkale Belediyesi, 7. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda Belenardıç Camisi’nin restorasyonu ile birincilik, PAKUT projesiyle de üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Pamukkale Belediyesi, tarihi Belenardıç Camisi’nin restorasyonu ve bünyesinde kurduğu PAKUT ile iki ödül daha kazandı. Antalya’da düzenlenen 7. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni'ne katılan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ödülü Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü'nün elinden aldı.

Törende konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, alınan iki ödülün de anlamı ve öneminin çok büyük olduğunu belirterek, “Bu iki ödül gerçekten önemli. İlçemizin, Belenardıç Mahallesinde bulunan 138 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Belenardıç Camimiz, 1884 yılında inşa edilmiş ve iç kısmındaki panolardaki kalem işi süslemelerle değerine değer katan bir camimiz. Restorasyon izinleri alınarak aslı korunarak restorasyon çalışmalarını ilmek, ilmek işleyerek yaklaşık bir yıl gibi bir sürede restorasyon çalışmalarımızı tamamladık. Geçtiğimiz hafta itibariyle, Tarihi Belenardıç Camisi Denizli turizmine katkı sağlamaya da başladı. Özel turizm firmaları, kültür turları ve boyalı camiler turlarına camimizi listesine aldı. Restorasyon sonrası ilçemize yeni bir turizm noktası kazandırmış olduk” dedi.

PAKUT’un en çok önemsedikleri projelerden olduğunu kaydeden Örki, “Temmuz 2020’den bugüne ekiplerimiz ciddi bir eğitimden geçiyor, yüzlerce saat eğitim alındı. 25 kişilik ekip kuruldu. Tamamen gönüllü bir ekip. Olası bir afet durumunda Pamukkale Belediyesi olarak bizim bilinçli şekilde hareket etmemiz için bu gerekliydi. Bizde bu düşünceler ile eğitimli, lisanslı hatta akredite edilmiş bir ekibe ihtiyacımız var dedik. Bu ekibi kurarken birçok sivil destek ekibinden destek aldık, başta Akut ciddi eğitimler verdi. Bu kazandığımız ödül ile Pamukkale Arama Kurtarma Ekibimiz tescillendi diyebilirim. Bu yolda emek gösteren tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Örki, Akdeniz Belediyeler Birliği Encümen üyeliğine yeniden seçildi.