Pamukkale Belediyesi 10 pazaryeri ve sosyal tesis için toplu temel atma töreni – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale Belediyesi 10 pazaryeri ve sosyal...

Pamukkale Belediyesi 10 pazaryeri ve sosyal tesis için toplu temel atma töreni

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mart 2024 Cuma - 18:06Güncelleme: 8 Mart 2024 Cuma - 18:06
Pamukkale Belediyesi 10 pazaryeri ve sosyal tesis için toplu temel atma töreni

Pamukkale Belediyesi tarafında ihalesi yapılan 10 adet kapalı pazaryeri ve sosyal tesis için toplu temel atma töreni düzenlendi.

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve protokolü imzalanan 10 adet kapalı pazaryeri ve sosyal tesisin toplu temel atma töreni Irlıganlı Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin ev sahipliği yaptığı törene AK Parti Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

75 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Ramazan ayına az bir süre kalan 10 mahalleyi kapsayan kapalı pazaryeri ve sosyal tesis temel atma töreninde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Örki, söz konusu yatırımların 75 milyon lira olduğu dile getirdi. Örki, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Irlıganlı’nın yeri bizim gönlümüzde hep farklıdır.Burası ile ilgili hayallerimiz vardı. Ama şartlar bu hayalleri ertelenmesine neden oldu. Ama çok şükür ki aynı anda 10 mahallede yapılacak olan pazar yeri ve sosyal tesisin temelini atmak nasip oldu. Irlıganlı, Pamukkale, Kocadere, Develi, Goncalı, Eldenizli, Haytabey, Akdere, Eymir, Karataş pazaryerlerinin temelini atıyoruz. Bu projeyi hayata geçirmeden önce AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayımız Halil Pekdemir ağabeyimle görüştük. ‘Bu işin finansmanını ayarladık. İhalesini de yapıyoruz, eğer sen tamam diyorsan düğmeye basalım’ dedik. Hatta güzel bir slogan da bulduk, ‘Temeli bizden gerisi Halil Pekdemir’den’. Biz öyle kafamıza göre hareket etmedik. AK Parti’de hizmetlerde devamlılık esastır. Cumhur İtifakımızda halkı kandırmak olmaz. Seçim odaklı bir hareket yapmış olsaydık, bu temel atmayı seçim sonrasına bırakırdık. Vatandaşımız zarar görmesin diye biz bu kararı verdik. Rabbim inşallah hayırlara tamamlanmasını nasip etsin. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de bir kez daha kutluyorum.”

ZOLAN TEŞEKKÜR ETTİ

Törende konuşan Başkan Zolan ise Avni Örkiye teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün 10 tane pazaryerinin toplu temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Avni başkanım aday olmayacağını bildiği halde devam etti. Halil Pekdemir ağabeyimiz aday olarak açıklandığında ona da söyledik. Kendisi ‘Ben zaten hizmet etmeye geliyorum. Bu işler iki başkanla yapılmış olur, daha hayırlı olur’ dedi. Halil Pekdemir, göreve geldiğinde burayı bitirecektir ayrıca 5 yılda güzel hizmetler yapacağından hiç şüphemiz yok. Burada yapılacak olan futbol sahamızın da ihalesi dün gerçekleşti. Irlıganlı için o sahamızı da yapacağız. Allah’ım Irlıganlı’ya birçok hizmet yapmayı da nasip etsin. Avni Başkanım başkanlık sürecimin son anına kadar hizmet etmeye devam edeceğim dedi. Ben Avni başkanıma teşekkür ediyorum.”

10 MAHALLEYE YATIRIM

Proje kapsamında Irlıganlı, Pamukkale, Kocadere, Develi, Goncalı, Eldenizli, Haytabey, Akdere, Eymir ve Karataş mahallelerinde inşa edilecek tesislerde pazarcı ve müstahsil alanları ile dükkânlar, kadın-erkek ve engelli tuvaletleri, mescit ve çok amaçlı odalar yer alıyor.

Toplam 5 bin 600 metrekare kapalı alanda gerçekleşecek olan projenin maliyeti 75 milyon TL olurken, tesislerin bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.