Örki’den 2022 yılı değerlendirmesi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Örki’den 2022 yılı değerlendirmesi

Örki’den 2022 yılı değerlendirmesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Aralık 2022 Cumartesi - 11:55Güncelleme: 31 Aralık 2022 Cumartesi - 11:55
Örki’den 2022 yılı değerlendirmesi

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçenin 61 mahallesine hizmetler götürüldüğünü, 2022 yılını dolu dolu geçirdiklerini bildirdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 2022 yılı değerlendirmesinde, Türkiye Belediyeler Birliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının iş birliğinde düzenlenen “Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması”nda, Pamukkale Belediyesinin “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi” projesiyle ödüle layık görüldüğünü, Yeni Asır gazetesinin Ege Yatırım İhracat İnovasyon Teknoloji Ödülleri’nde “Seyir Tepesi Şehir Ormanı” projesi ile en iyi proje dalında ödül aldıklarını hatırlattı.

 

Örki, Pamukkale Belediyesinin “Yılın Mutlu İlçesi”, “En Başarılı Büyük Ölçekli Belediye Parkı”, Belenardıç Camisi Restorasyonu, Pamukkale Arama Kurtarma Timi projesi, “Genç Belediye Ödülü”nün yıl içinde alınan diğer ödüller olduğunu ifade etti.

Karşıyaka, Deliktaş, Fatih, Anafartalar, Dokuzkavaklar ve Aktepe mahallelerinde yolların kilit parke ve asfaltla kaplandığını kaydeden Örki, birçok mahallede de beton kilit parke taşı döşemesi yapıldığını, bu çalışmalar için yaklaşık 250 milyon lira harcandığını söyledi.

Eğitime desteklerinin sürdüğünü ifade eden Örki, Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun Deliktaş Mahallesi’nde eğitim-öğretime kazandırıldığını, okulun 9,5 milyon liraya mal olduğunu, ayrıca ihtiyaç sahibi 2 bin 500 öğrenciye aylık 250 TL’lik eğitim yardımı yapılmasına devam edildiğini, Kavakbaşı Mahallesi’nde ise atıl durumda bulunan okulun Doğa ve Fen Okuluna dönüştürüldüğünü, Aktepe Sosyal Tesisleri’nde Robotik Kodlama Merkezi’nin hizmete sunulduğunu belirtti.

Kurslara da değinen Örki, Pamukkale Belediyesi-Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binası başta olmak üzere Fatih Kapalı Pazar Yeri, Yunus Emre Mahalle Konağı ve İncilipınar Caddesi’ndeki Pamukkale Belediyesi Kurs Merkezi’nde 25 ayrı dalda açılan kurslara binlerce katılım olduğunu kaydetti.

İlçenin tanıtımına da önem verdiklerini anlatan Örki, bu kapsamda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 38. Olağan Meclis Toplantısı ve İklim Krizine Karşı Kentsel Adaptasyon toplantısına ev sahipliği yaptıklarını, Denizli Genç Aşçılar Derneği ile “2. Denizli Uluslararası Yemek Yarışması ve Barbekü Festivali” düzenlediklerini, Gözler’de “Kekik ve Lavanta Festivali” yapıldığını, “Pamukkale Seyir Tepesi Otomobil Festivali”nin gerçekleştirildiğini, “Seyr-i Bilim Şenliği”, “Denizli Patifest 2022” ve 11. Ulusal Popüler Müzik Festivali’nin ilçedeki diğer etkinlikler olduğunu belirtti.

Ağaçlandırma ve sıfır atık konusundaki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Örki, 11 mahallede 11 bin 11 fidan dikildiğini, “Tek Bir Dünya” adıyla düzenlenen etkinlikte çocuklara çevre konusunda bilgilendirmelerde bulunulduğunu, parklara çiçekler dikildiğini, ilçe genelinde 50 sıfır atık ikili toplama sistemi konteyneri montajı yapıldığını, 28 noktada yer alan mobil atık getirme merkezinin yanında Atık getirme Merkezi de kurulduğunu ifade etti.

Belenardıç Camisi’nin restore ettirildiğini, Kurtluca’daki Şenol Efe Camisi’nde de restorasyon çalışmalarına başladığını, ulusal milli bayramlarda etkinlikler gerçekleştirildiğini aktaran Örki, Akköy Stadı’nın 9 milyon lira maliyetle yeniden düzenlendiğini, Aktepe’deki sahanın zeminini FİFA standartlarına uygun hale getirdiklerini, Denizli Büyükşehir belediyesi ile birlikte yağlı güreş organizesyonu düzenlediklerini, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın 2. Lig’de namağlup yoluna devam ettiğini, Kadın Voleybol Takımı’nın Türkiye Kadınlar Voleybol 2. Lig’de mücadele verdiğini, ilçede faaliyet gösteren 28 kulübe malzeme desteğinde bulunduklarını, Pamukkale Belediyespor Goalball Takımı’nın Kadınlar 2. Ligi’ne yükseldiğini, Pamukkale Belediyespor Bocce Takımı’nın 1. Lige yükseldiğini söyledi.