Örki: Sıfır atık için yoğun çaba harcıyoruz – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Örki: Sıfır atık için yoğun çaba...

Örki: Sıfır atık için yoğun çaba harcıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Haziran 2021 Perşembe - 14:14Güncelleme: 3 Haziran 2021 Perşembe - 14:14
Örki: Sıfır atık için yoğun çaba harcıyoruz

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, çevre konusunu çok önemsediklerini, ilçede sıfır atık oluşumunu sağlamak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, her atığın ayrı ayrı toplanması için çaba harcadıklarını, 61 mahallede 200 noktaya tekstil atığı kumbarası yerleştirdiklerini, atıklardan elde edilen gelirin Pamukkale Sosyal Market aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara aktarıldığını kaydetti.

 

İlçe genelinde 545 noktaya ambalaj atığı konteyneri yerleştirdikleri, kağıt ve geri dönüşebilir ambalaj atıklarının ayrı toplanmasını sağladıklarını anlatan Örki, özellikle ilçenin yoğun nüfuslu bölgelerine yerleştirilen Mobil Atık Getirme Merkezleri’nde kağıt-karton, plastik, cam, metal, elektrikli elektronik eşyalar, bitkisel atık yağlar, pil atıkları birbirlerine karıştırılmadan ayrı ayrı alındığını ifade etti.

Cam atıkların ayrı toplanabileceği kumbaraların 116 noktaya konulduğunu bildiren Örki, “Kağıt, plastik, cam ve metal atıkların ayrı ayrı toplandığı dörtlü kumbaralar ise Pamukkale’de 276 noktada konuşlandırıldı. İlaç atıklarının çöp olmaması için ilçe genelindeki aile sağlığı merkezlerine atık ilaç kutuları konuldu. Muhtarlık, okullar ve sitelerde ise atık yağın çevreyi kirletmemesi için toplama merkezleri oluşturuldu. Bu konuda vatandaşları teşvik etmek için 5 litre atık yağ getirenlere 750 ml bulaşık deterjanı veriliyor. Yine muhtarlıklar ve okul binalarında elektronik atıkların toplandığı noktalar oluşturulurken, atık piller de ilçe genelinde ayrı toplanıyor.Pamukkale Belediyesi, ilçe genelinde bulunan 375 erkek berberine de atık jilet kutusu dağıtarak, jiletlerin de geri dönüşümle tekrar kullanılmasını sağlanmış oluyor” dedi.

“ÇEVRE EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ”

Çevrenin gelecek nesillere daha temiz bırakılmasını öncelikleri arasına aldıklarını söyleyen Örki, “Çevre ile ilgili olarak yapılan tüm çalışmalarda biz yer alıyoruz. İlçemizde ‘sıfır atık’ uygulaması için gereken neler varsa hepsini hayata geçiriyoruz, atık oluşumunun önlenmesi konusunda yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ambalaj atığı, tekstil atığı, atık piller, elektronik atıklar, cam atıklar, atık yağlar, atık jiletler hatta tarihi geçmiş olan ilaçlar bile ilçemizde ayrı ayrı toplanıyor. Bunlar geri dönüşüme kazandırılıyor. Bunun yanında ilçemizde yeşil alanların artması için de çalışmalar yapıyoruz. 2019 yılında 500 bin metrekare olan yeşil alan 2021 yılı itibariyle 1,5 milyon m²’ye çıktı. 405 bin m²’lik Seyir Tepesi Şehir Ormanı da ilçemizin yeşil alan yoğunluğu olan bir bölgesi. Buraya on binlerce ağaç dikerek, daha yeşil bir Pamukkale oluşturduk. Biz Pamukkale Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize daha temiz ve daha güzel bir ilçe bırakmak için çalışmalarımızı aralıksız yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlarım” diye konuştu.

Örki, Pamukkale Belediyesinin çevre kirliliğini önlemek, trafik yoğunluğunu azaltmak ve halkın spor yapmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği akıllı bisiklet uygulamasının da devam ettiğini sözlerine ekledi.