Pamukakle 7. Futbol Şöleni sona erdi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukakle 7. Futbol Şöleni sona erdi

Pamukakle 7. Futbol Şöleni sona erdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2018 Salı - 10:36Güncelleme: 8 Mayıs 2018 Salı - 10:36
Pamukakle 7. Futbol Şöleni sona erdi

Pamukkale’de 7. Futbol Şöleni İlkbahar 2018 Halı Saha Turnuvası’nda, Zümrüt Mahallesi ekibi Zeytinköy Zümrütspor final grubunu zirvede tamamlayarak şampiyonluğa ulaştı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 44 takım arasında ilk sırayı alan şampiyon takımı kutlayarak, “Gençlerin spor yapmasına teşvik etmek ve mahaller arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvalarımız yılda 2 kez yapılmaya devam edilecek” dedi.

Pamukkale Belediyesi tarafından düzenlenen turnuvaya 31 mahalleden 44 takım katılmış, Dost İstiklalgücü, Karşıyaka Gençlergücü ve Zeytinköy Zümrütspor final grubuna yükselmişti. Final grubunun ilk maçında, Gençlergücü ile Zeytinköy Zümrütspor takımları 4-4 berabere kaldı.İkinci maçta ise İstiklal Dost İstiklalgücü Karşıyaka Gençlergücü’nü 5-4 yenmeyi başardı. Şampiyonu belirleyen maç Zeytinköy Zümrütspor ile İstiklal Dost İstiklalgücü arasında PAÜ sahasında oynandı. Büyük çekişmeye sahne olan maçın ilk devresini 3-2 üstün tamamlayan Zümrüt mahallesi temsilcisi, maçı 6-4 kazanarak 4 puanla turnuvanın şampiyonu oldu. 3 puanda kalan İstiklal Dost İstiklalgücü ikinci 1 puanı bulunan Karşıyaka Gençlergücü ise üçüncü oldu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Final maçının ardından düzenlenen ödül töreninde, üçüncü olan takım Karşıyaka Gençlergücü’ne kupa, madalya ve 3000 TL’lik hediye çekini Gençlik Hizmetleri Spor Pamukkale İlçe Müdürü Zafer Akçay verdi. İkinci olan İstiklal Dost İstiklalgücü’nün 4000 TL’lik hediye çeki ve ödülleri, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Türkay Gözlükaya ve Abdullah Sevinçli tarafından verildi. Şampiyonu belirleyen maçı yöneten Denizli’nin FIFA kokartlı hakemi Sedef Aktan’a ödülünü Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin verdi. Turnuvada Hürriyet Mahallesi’ni temsilen Genç Yeteneklerspor adıyla katılan takıma 17 yaş ortalaması nedeniyle 2000 TL’lik özel teşvik ödülü verildi. Attığı 13 golle turnuvanın gol kralı unvanını alan Zeytinköy Zümrütspor’dan Hakan Şahin’e gol krallığı kupası verilirken, müsabakalarda sağlıkçı olarak görev yapan Serkan Güleçyüz de Başkan Gürlesin tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

ŞAMPİYONA 5000 TL’LİK HEDİYE ÇEKİ

44 takım arasından sıyrılarak mutlu sona ulaşan ve adını şampiyonlar arasına yazdıran Zeytinköy Zümrütspor takımına 5000 TL’lik hediye çeki, kupa ve madalyalarını Pamukkale Başkan Gürlesin verdi. Sporcuları tek tek kutlayan Gürlesin, burada yaptığı konuşmada, “Biz ilçe genelinde 30’a yakın halı saha yaptık. Bu turnuvalarla sahaların kullanılmasını sağlıyoruz. Ama daha önemlisi gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmasına destek sağlıyoruz. Ayrıca mahalleler arasında kaynaşmayı da bu turnuva ile sağlıyoruz. Yedincisini tamamladığımız turnuvada şampiyon olan Zümrüt mahallesini temsil eden ZeytinköyZümrütspor’u ve dereceye giren takımları kutluyorum. Diğer tüm takımlarımıza da turnuvaya katıldıkları için teşekkür ederim. Sekizinci turnuvamızın 2018 yılının Eylül ayında kayıtları başlayacak” dedi. Tören sonunda dereceye giren sporcular günün anısına objektif karşısına geçti.