Örki’den PAKUT’a teşekkür belgesi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Örki’den PAKUT’a teşekkür belgesi

Örki’den PAKUT’a teşekkür belgesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Eylül 2022 Cuma - 17:28Güncelleme: 3 Eylül 2022 Cumartesi - 11:24
Örki’den PAKUT’a teşekkür belgesi

Pamukkale Belediyesi personellerinden oluşturulan Pamukkale Arama Kurtarma Timi’ne (PAKUT), eylül ayı meclis toplantısında teşekkür belgesi verildi.

Pamukkale Belediye Meclisi eylül ayı oturumu Avni Örki’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, belediyenin gönüllü personellerinden oluşan Pamukkale Arama Kurtarma Timi’ne (PAKUT) teşekkür belgesi takdim edildi.

2020 yılından bu yana gönüllülük esasına göre yüzlerce saat eğitim alan 27 kişilik ekibin kısa zamanda zorlu aşamalardan geçerek önemli başarılara imza attığını söyleyen Örki, PAKUT’un bölgede yşanacak afetlere karşı hazır olduğunu dile getirdi.

PAKUT’un edilen Hafif Ekip Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon sertifikası aldığını anımsatan Örki, Pamukkale Belediyesi’nin bu konuda hem Denizli’de hem Ege Bölgesi’nde ilk olduğunu söyledi. Örki konuşmasında şunları söyledi:

“Afet bölgelerinde arama kurtarma, söndürme ve yardım çalışmaları için 27 kişilik ekibimiz AFAD’la koordinasyon içerisinde görev alabilecek. Sertifikamızı bizzat İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu takdim etti. Bizim açımızdan da önemliydi bu sertifika. Ege bölgesinde bu sertifikaya sahip olan ilk belediye olduk. Ekibimizde; belediyemizde görevli memur, sözleşmeli personel, işçi arkadaşlarımız var. PAKUT’u 2 yıl önce kurmuştuk. 2 yıl içinde birçok alanda eğitimler aldılar. Sınavlardan geçtiler. Sonunda da profesyonel arama ve kurtarma ekibi haline dönüştüler. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum.”