Örki’den Gözler’li çiftçilere ziyaret – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Örki’den Gözler’li çiftçilere ziyaret

Örki’den Gözler’li çiftçilere ziyaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Temmuz 2020 Cumartesi - 17:15Güncelleme: 4 Temmuz 2020 Cumartesi - 17:15
Örki’den Gözler’li çiftçilere ziyaret

Gözler’de kekik hasadına katılıp çiftçilerle birlikte hasat yapan ve lavanta bahçesini de gezen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Gözler sadece kekik değil lavantanın da merkezi olacak” dedi.

Dünyanın kekik ihtiyacının büyük çoğunluğu Denizli’den karşılanırken kekik üretim merkezi olarak bilinen Gözler’de kekik hasadı devam ediyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Gözler’de yapılan hasada katıldı. Burada Gözler’de kekik üretiminin yapılmasında öncülük eden Mehmet Ersoy ile bir araya gelen Örki, hasat yapan çiftçileri de ziyaret etti. Kekiğin patozdan geçirilme çalışmasına katılan Örki, çalışanlara yardım etti.

Pamukkale’nin sadece turizm değil tarım konusunda da ülke çapında ün sahibi olduğunubelirten  Örki, “Pamukkale öylesine önemli değerlere sahip ki saymakla bitmiyor. Beyaz Cennet Pamukkale ve termal sağlık merkezi Karahayıt ile birlikte bir çok antik kent ile turizmde iddialı bir ilçeyiz. Bunun yanında dünya kekik üretiminin büyük çoğunluğu ilçemizden karşılanıyor. Gözler bu konuda önemli bir nokta. Artık kekikte hasat zamanı geldi. Üreticilerimiz kekikleri toplayıp işlemeye başladı. Onları ziyaret ederek yanlarında olduk. Ayrıca son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek olan lavanta bahçeleri de muhteşem güzelliğini ortaya çıkardı. Pamukkale her yönüyle hem ülkemize hem de dünyaya güzelliklerini sunuyor. Pamukkale’ye gelmek için yerli ve yabancı turistlerin bir çok nedeni var. Herkesi Pamukkalemize bekliyoruz” dedi.