Örki, zabıtanın kuruluş yıldönümünü kutladı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Örki, zabıtanın kuruluş yıldönümünü kutladı

Örki, zabıtanın kuruluş yıldönümünü kutladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Eylül 2022 Pazartesi - 11:23Güncelleme: 5 Eylül 2022 Pazartesi - 11:23
Örki, zabıtanın kuruluş yıldönümünü kutladı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Zabıta Teşkilatı’nın 196. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Zabıta Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Zabıta Teşkilatı’nın 196. kuruluş yıldönümünde belediyenin zabıta müdürlüğünü ziyaret etti. Zabıta ekibinin belediyenin adeta vitrini gibi olduğunu belirten Örki, “Belediyelerin en önemli parçalarından bir tanesi zabıtadır. Bir ilçedeki mutluluk, huzur, düzen, tertip belediyelerin içerisinde bulunan zabıtaların görevlerini yapması sayesinde tesis edilir” dedi.

Zabıta ekiplerinin 7 gün 24 saat çalışma esasına göre, yasa ve yönetmeliklerin belirlediği yetkiler çerçevesinde görev yaptığını kaydeden Örki, “Mutluluğu ve huzuru tamamen herkesin istediği gibi davrandığı bir düzen biçimi kabul edersek, hata yapmış oluruz. Böyle bir düzen aslında düzensizliktir ve büyük sorunlara gebedir. Ancak belediyemizin, özellikle zabıta ekiplerinin varlığı ilçe ve illerde yerel yönetimlerin toplumun o huzur ve refahını tesis etmek açısından çok önemli. Biz zabıtamız ile düzeni, tertibi, birbirimize olan saygıyı, hukuk ve yönetmelik kurallarının uygulanmasını sağlamış oluyoruz. Aslında her bir kural vatandaşımızın mutluluğunu hedeflemiştir. Sizler bu yüzden bizler için çok önemli bir yere sahipsiniz. 196 yıl öncesinden bu tarafa bu teşkilatın varlığını sürdürüyor olmasının altında yatan en önemli sebeplerden birisi de budur. Belediyemizin zabıta ekibi olarak, mesai arkadaşlarımızın her birine teşekkür ediyorum. Halka görünen yüzümüz sizsiniz. Sizler nezdinde, 196 yıllık köklü bir geçmişe sahip, ülkemizin her bir köşesinde fedakarca görev yapan zabıta çalışanlarının Zabıta Haftası’nı kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.