Örki, Uluslararası İnsancıl Ağlar ve Ortaklıklar Haftası etkinliklerine katıldı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Örki, Uluslararası İnsancıl Ağlar ve Ortaklıklar...

Örki, Uluslararası İnsancıl Ağlar ve Ortaklıklar Haftası etkinliklerine katıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Şubat 2020 Perşembe - 15:23Güncelleme: 6 Şubat 2020 Perşembe - 15:23
Örki, Uluslararası İnsancıl Ağlar ve Ortaklıklar Haftası etkinliklerine katıldı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan Uluslararası İnsancıl Ağlar ve Ortaklıklar Haftası etkinliklerine katıldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İsviçre gezisi kapsamında ilk olarak Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık’ı ziyaret etti ve 2020 Denizli Yılı ile ilgili bilgiler aktardı.

Örki, daha sonra Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) ve İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SDC) tarafından Cenevre Konferans Merkezi’nde (CICG)  düzenlenen Uluslararası İnsancıl Ağlar ve Ortaklıklar Haftası (HNPW) programına katıldı.

İnsani yardım çalışmaları konusunda gerçekleştirilen önemli yıllık toplantılarından birisi olan ve uzmanların katılımı ile gerçekleşen Uluslararası İnsancıl Ağlar ve Ortaklıklar Haftası’nın amacı, hedefler doğrultusunda deneyimlerin palaşılması, iş birliklerin teşvik edilmesi olarak açıklandı.  Uluslararası İnsancıl Ağlar ve Ortaklıklar Haftası çalışmaları arasında küme sistemi, ağlar, bağışçılar ve operasyonel destek paydaşları yer alıyor.

“AMACIMIZ PAMUKKALE’NİN ADINI DUYURMAK”

3 Şubat’ta baylayan ve yarın sona erecek etkinlikte Türkiye’yi, Denizli’yi ve Pamukkale’yi temsil ettiklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “İsviçre’deki bu toplantılar büyük öneme sahip. Burada, toplantının ana konusu gerçekten önemli idi. Ülkemizi ve ilimizi temsil ederek, yararlı bilgiler edindik. Ayrıca, toplantı da, Pamukkale’mizianlatmaimkânı bulduk. Bizlerin amacı her platformda Pamukkale’nin adını duyurmak. Bu nedenle yurt içi ve yurt dışında ne kadar çok insana Pamukkale’yi anlatabilirsek o kadar iyi olacak diye düşünerek, bu tür toplantıları önemsiyoruz. Ülkemiz ve ilimiz, ilçemiz için var gücümüzle çalışmaya, turizmimizin gelişimi noktasında tanıtım çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.