Lise öğrencilerine ilk yardım semineri – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Lise öğrencilerine ilk yardım semineri

Lise öğrencilerine ilk yardım semineri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Eylül 2021 Pazartesi - 15:18Güncelleme: 13 Eylül 2021 Pazartesi - 15:33
Lise öğrencilerine ilk yardım semineri

Pamukkale Belediyesince, Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla Atatürk Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerine yönelik İlk Yardım Bilinçlendirme Semineri düzenlendi.

2003 yılından bu yana her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi günü kutlanan “Dünya İlk Yardım Günü”nde Atatürk Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerine yönelik“İlk Yardım Bilinçlendirme Semineri” düzenledi. Coronavirüs önlemleri gözetilerek gerçekleştirilen seminerde, öğrencilere kazalar ve ani hastalık durumunda tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında bilgiler aktarıldı. Doğru zamanda doğru müdahalenin yapılması gerektiğine dikkat çekilen seminerde, ilk yardım alanında eğitim almamış kişilerin müdahalede bulunmaması gerektiği belirtildi.

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI

Pamukkale Belediyesi İlk Yardım ve Afet Eğitmeni tarafından verilen ilk yardım bilinçlendirme seminerinde, bir olay anında hasta veya yaralının, olay yerinin değerlendirilmesi nasıl yapılmalı, 112 arandığında sağlık görevlilerine olay yeri, hasta hakkında hangi bilgiler, nasıl aktarılmalı ve hastanın sağlık görevlileri, ambulans gelene kadar güvenliği nasıl sağlanmalı konusunda bilgiler verildi.

“NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİK”

Atatürk Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerinden Kerem Ertaşçı ve Emirhan Bozkurt, seminerin kendilerine önemli bilgiler kattığını ifade ederek, “112’yi aradığımızda hem hastaya hem de sağlık görevlilerine yardımcı olmak adına neler yapmamız gerektiğini öğrendik. Bu semineri düzenleyen Pamukkale Belediyesine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Öğrencilerden Furkan Çapur da, “Bugün burada bir hastaya nasıl ilk müdahale edeceğimizi öğrendik. Ne yapmamız gerektiğini gösterdiler. 112’yi aradığımızda olayı, hastayı nasıl anlatmamız gerekiyor bunu öğrendik. Bizler için önemli bir seminerdi” değerlendirmesinde bulundu.