Hatipoğlu ile Kutlu Doğum Haftası etkinliği – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Hatipoğlu ile Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Hatipoğlu ile Kutlu Doğum Haftası etkinliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Nisan 2017 Salı - 16:10Güncelleme: 18 Nisan 2017 Salı - 16:10
Hatipoğlu ile Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Pamukkale Belediyesi’nin, Hz. Muhammed’in doğumunun 1446. yıldönümü kapsamında düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programı İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Programa katılanların bir bölümü Hatipoğlu’nu sahneye oturarak dinledi.

Pamukkale Belediyesi’nin Hz. Muhammed’in doğum yıldönümü dolayısıyla düzenlediği etkinlik Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, başkan yardımcıları Selim Arkan, Adnan Kaya, Veli Demir, Türkay Gözlükaya ve Abdullah Sevinçli, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Refat Kılınçarslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Salonun tamamen dolduğu ve bazı dinleyicilerin Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun konuşma yaptığı sahneye oturduğu program, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Ammar Acaroğlu ilahiler ve ezgileri ile Emrullah Uzun’un da şiir ve naat dinletisi sundu.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANMAK VE ANLAMAK GEREKİYOR”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Hz. Muhammed’in doğum yıldönümünün tüm insanlığa, barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesini temennilerinde bulunarak, “Peygamber efendimizi anmak ve anlamak gerekiyor” dedi.

“PEYGAMBER EFENDİMİZ DAVASINDAN VAZGEÇMEDİ”

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise, Hz. Muhammed’in hayatını ve çektiği zorlukları anlattı. Hatipoğlu, “Kuran’ı Kerim’i anlamak O’nu anlamaktır. Peygamber Efendimiz Miraç’a çıktı, Taif’te taşlandı, Mekke’de zulüm gördü, Bedir’de zafer kazandı, Uhud’da yara aldı sonra hicret etmek zorunda kaldı. Dostlarını, akrabalarını bir bir kaybetti. Ama o İslam dinini yayma davasından hiç vazgeçmedi. Tüm hayatını ibadet ederek ve İslam dinini yaymakla geçirdi” diye konuştu.