Gürlesin, Türkiye şampiyonunu konuk etti – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gürlesin, Türkiye şampiyonunu konuk etti

Gürlesin, Türkiye şampiyonunu konuk etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Şubat 2018 Salı - 15:27Güncelleme: 27 Şubat 2018 Salı - 15:27
Gürlesin, Türkiye şampiyonunu konuk etti

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, halterde Türkiye Şampiyonu olan Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Avcıl’ı, okul müdürü Asım Gülhan’ı ve antrenör Ferhat Coşkun’u makamında ağırladı.

Geçtiğimiz günlerde Amasya’da düzenlenen Okul Sporları Halter Türkiye Şampiyonası’nda, 85 kiloda yarışan Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Avcıl, koparmada 130, silkmede 170 kilogram kaldırmış ve toplamda 300 kilograma ulaşarak Türkiye Şampiyonu olmuştu.

“SPORCULARIMIZIN HER DAİM YANINDAYIZ”

Kabulde, başarılı halterciyi ve antrenörünü kutlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Mehmet Avcıl, 3 yıl önce başlamış olduğu bu spor dalında başarıdan başarıya koşmakta. Kısa zamanda bu kadar güzel başarılar elde etmek herkese nasip olmaz. Evladımız, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulmadığının ispatıdır. Halterde bu başarısını uzun vadede çok daha iyi yerlere taşıyacağına eminim. Bundan dolayı kendisine moral motivasyon olması anlamında destek verdik. Tatbiki sadece Mehmet Avcıl kardeşimize değil, bu şampiyonaya katılan okulumuzun bütün sporcularına maddi ve manevi destek olarak yanlarında olduk. Evladımızın şahsında okul müdürümüze, beden eğitimi hocası ve antrenörüne, ailesini de tebrik ediyorum. Biz Mehmet gibi kardeşlerimizin yanındayız. Pamukkale Belediyesi olarak her spor dalını desteklemeye çalışıyoruz. Amacımız spora olan ilginin daha da artması. Pamukkale Belediyesi olarak, ayrım yapmaksızın tüm branşlardaki başarılı sporcularımızın yanındayız. Belediyemizin farkının bu olduğunu iddia ediyorum. Bu anlamda, hem eğitim alanında hem de spor alanında ki desteklerimize devam ederek, hem ilimizin hem de ülkemizin adını duyuran gençlerimize desteğimiz devam edecek” diye konuştu.

HEDEFİ, 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI

Sporun hayatını olumlu yönde değiştirdiğini, gelişimine katkıda bulunduğunu ve hedefinin “2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türk bayrağını dalgalandırmak” olduğunu söyleyen Mehmet Avcıl, maddi ve manevi desteklerinden dolayı Başkan Gürlesin’e teşekkür etti.

Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Asım Gülhan’da Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in okullarına her zaman destekte bulunduğunu söyleyerek, “Başkanımız hem okulumuza hem de sporcularımıza gerçekten önemli destekleri oldu. Kendisine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Sporcumuz gelecek vaad eden bir genç. Kısa sürede çok önemli başarılar elde etti. Mehmet’in diğer öğrencilerimizin spordaki başarısına katkı sunan başkanımıza tekrardan teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE VE AVRUPA ŞAMPİYONLUKLARI

Henüz 17 yaşında olan Mehmet Avcıl, 3 yıldır milli sporcu olarak halter dalında ülkemizi temsil ediyor. Avcıl, bugüne kadar 6 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Avrupa yıldızlar şampiyonluğu kazandı. Dünya yıldızlar şampiyonasında ise sekizinci oldu.