Gürlesin: Termalin başkenti olacağız – D20Haber
05.05.2024, Pazar
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gürlesin: Termalin başkenti olacağız

Gürlesin: Termalin başkenti olacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Eylül 2017 Pazartesi - 17:01Güncelleme: 25 Eylül 2017 Pazartesi - 17:01
Gürlesin: Termalin başkenti olacağız

Denizli’de 52 ülkeden 300’e yakın katılımcıyla gerçekleşen 2.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi’ni değerlendiren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, termal sağlık turizminde başkent olmak istedikleri, uzun vadedeki hedefin ise dünyanın önde gelen merkezlerden birisi haline gelmek olduğunu belirtti.

Ekonomi Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve Pamukkale Belediyesi’nin işbirliği, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Denizli Ticaret Odası, DENTUROD, TÜRSAB ve THTC gibi kurumların desteği ile düzenlenen 2.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi 20-24 Eylül 2017 tarihleri arasında 52 ülkeden 300’e yakın sağlık bakanlığı temsilcileri, doktorlar, fizik rehabilitasyon uzmanları, seyahat ve sigorta acentesi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Denizli’nin tanıtımına, Pamukkale ve Karahayıt’ın termal turizm destinasyonu haline gelmesine katkıda bulunması beklenen zirvenin Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bölümünde “Denizli’de Termal Turizmin Dünü Bugünü”, “Denizli Termal ve Medikal Sağlık Turizmi Potansiyeli”, “Termal Tedavilerde Deneyimlerimiz ve Çalışmalar”, “Kür-Yerleşim Bölgesi, Kür-Park ve Kür-Bahçe İçin Peyzaj Tasarım Önerileri”, “Termal Sağlık Kenti Oluşturulması ve Markalaşma”, “Romatizmal Hastalıklarda Termal Tedavilerin Etkinliği”, “Cilt Hastalıklarında Termal Tedavilerin Etkinliği”, “Tüp Bebek Uygulamaları”, “Zihin Beden Terapileri” ve “Fizyoterapi” gibi konu başlıkları ile sunumlar ve paneller düzenlendi.

Gürlesin: Termalin başkenti olacağız

“KARAHAYIT ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”

Katıldığı panelde katılımcıların Karahayıt ve bölge hakkında sorularını yanıtlayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Yeni kurulan bir belediyeyiz. İlk bir yılı dikkate almazsak, Karahayıt’taki şu anda gelinen nokta son 2 yıldaki çalışmalarımızın sonucu ortaya çıkan değişim ve dönüşümdür. Karahayıt’ı hem görsellik hem de yaşanabilirlik anlamında çok daha bir boyuta getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz çarpık yapılaşmayı önleyip, Avrupa’daki düzeyli ortamın çok daha önüne geçmek. Bu konuda üniversitemizle birlikte çalışarak 3-5 yıl sonra Karahayıt’ın bugünkü halinde çok daha güzel bir noktaya geleceğini iddia ediyorum” dedi.

Gürlesin: Termalin başkenti olacağız

“PLANLARIMIZI ADIM ADIM UYGULUYORUZ”

Termal turizm bölgesine sahip bir ilçe belediyesi olarak, hem Türkiye’ye hem Denizli’ye ekonomik anlamda da büyük getirileri olacak 2.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Gürlesin, “Turizm bölgemizde planlarımızı adım adım uyguluyoruz. Gönül hepsinin bir anda olmasını istiyor ama bazı şeylerin zamana ihtiyacını olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Pamukkale Belediyesi olarak, binaların mimarisinden tutun da rengine kadar planlı çalışmalar gerçekleştirerek Termal Sağlık turizminde Türkiye’de başkent olmak istiyoruz. Buna ilaveten de uzun vade de Dünya’da da önde gelen merkezlerden biri olması çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

Gürlesin: Termalin başkenti olacağız

“TERMAL ALANDA İDDİALIYIZ”

Zirvenin gala yemeğinde yaptığı konuşma da Pamukkale ve Karahayıt’ın gelişen bir bölge olduğunu kaydeden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Özellikle termal sağlık alanında da çok iddialıyız” diyerek, Karahayıt ve Pamukkale’nin kırmızı ve beyaz suyuyla eşsiz bir yer olduğunu vurguladı. Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak Karahayıt ve Pamukkale bölgesinde gerçekleştirecekleri projeler hakkında da sunumlar yaptı.

Gürlesin: Termalin başkenti olacağız

“HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ ile destek veren tüm kurumlara teşekkür eden Gürlesin, “Pamukkale’mizin şifalı sularını ve aynı zamanda Denizli’de termal ile medikal alanlarda gerçekleşen tedavilerimizi detaylarıyla konuştuk.Bölgemiz için çok önemli katkıları olan zirvemize katılan tüm katılımcıların şehrimizden memnuniyetle ayrılması da ayrıca gurur kaynağımızdır. Tüm katılımcılar, bölgemize hayran kaldıklarını ifade ettiler. Bizlerle bölgemizin gelişimine katkı olacak fikirlerini ilettiler. Bizler de memnuniyetimizi dile getirdik. Bizler Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi olarak bölgede yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar ve geleceğe yönelik planlamalarla, bölgemizi daha yaşanabilir bir mekân haline dönüştürüyoruz. Bölgemizi uluslararası sağlık turizmine hizmet vermeye hazır hale getiriyoruz. Hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi.