Gürlesin: Teknik meslek liseleri değerli – D20Haber
07.05.2024, Salı
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gürlesin: Teknik meslek liseleri değerli

Gürlesin: Teknik meslek liseleri değerli

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mart 2018 Çarşamba - 16:53Güncelleme: 28 Mart 2018 Çarşamba - 16:55
Gürlesin: Teknik meslek liseleri değerli

Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, meslek liselerinin ara eleman sorununun ortadan kalkması noktasında çok değerliolduğunuı belirtti.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek, okul müdürü İbrahim Ertan Aktaş ve okul öğretmenleri ile görüştü. Okul müdürü İbrahim Ertan Aktaş, Pamukkale Belediyesi’nin okullarına yaptığı birçok destek bulunduğunu söyleyerek, geçen yıl Konya’da yapılanrobot yarışmasına katılan öğrencilere sağladığı araç desteği ve okula yaptığı katkılardan desteğinden dolayıGürlesin’e teşekkür etti.

“MESLEK LİSELERİ ARA ELEMAN SORUNUNA ÇÖZÜM OLACAKTIR”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, öğrencilerle atölye derslerinde bir araya gelerek, başarılar diledi. Gürlesin, ülkemizdeki işsizlik noktasında en önemli sorunlardan birinin ara eleman sorunu olduğunu ifade ederek, özellikle sanayi sektörünün ihtiyacının yetişmiş ya da kolay yetişebilecek ara mesleki eleman olduğunu belirtti.

Bu noktada da mesleki dallar konusunda meslek liselerindeki eğitimin önem kazanmasının ara eleman sorununu ciddi manada azaltacağını söyleyen Başkan Gürlesin, “Ülkemizin gelişimine ve ara eleman sıkıntısı noktasında çözüm olan teknik meslek liseleri çok değerlidir. Pamukkale Belediyesi olarak, meslek liselerimize destek veriyoruz. Öğrencilerimizin meslek lisesini tercih ettiği için öncelikle tebrik ediyorum. Herkes ekmek ve iş derdinde olduğuna göre meslek lisesi öğrencilerini şanslı olduğunu düşünüyorum. İnşallah mezun olduktan sonra hayata atılmalarının daha kolay olacaktır. Tabii yine de çalışmak ve hatta çok çalışmak şart. Hedefleriniz yüksek olmalı. Çok çalışırsanız bunun sonuçları beklenenden daha iyi olabilir. Üniversite sınavlarında çok daha yüksek puanlar alabilirler” dedi.