Gürlesin: Kocaçukur değerini buldu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gürlesin: Kocaçukur değerini buldu

Gürlesin: Kocaçukur değerini buldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Eylül 2018 Cuma - 15:12Güncelleme: 7 Eylül 2018 Cuma - 15:12
Gürlesin: Kocaçukur değerini buldu

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale travertenlerinin eteğindeki Kocaçukur’un yeniden halkla bütünleştiğini, yaz süresince özellikle Pamukkale travertenlerine gelen turistlerin eşsiz güzelliği, sakinliği, temiz görüntüsüyle burada dinlendiğini, hafta sonlarında da canlı müzik programlarıyla eğlendiğini söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, travertenlerin hemen altında bulunan Kocaçukur’un manzarasıyla turizmi destekleyici öğelerden biri konumunda olduğunu, ciddi mücadeleler sonucunda buranın işletmesini Pamukkale Belediyesi’ne kazandırdıklarını belirtti.

“ALTERNATİF OLDU”

“Pamukkale’ye değer katacak her türlü mücadelenin öncüsüyüz” diyen Gürlesin, kısa bir sürede Kocaçukur’un hak ettiği değere kavuştuğunu ifade etti. Yıllardır sadece dışarıdan gelen turistlerin uğrayıp geçtiği, temizlik ve bakım konusunda sıkıntılı, yerli halktan tamamen kopuk bir işletme olan Kocaçukur’un Pamukkale Belediyesi’nin himayesine geçmesiyle adeta yeniden hayat bulduğunu kaydeden Gürlesin, şöyle devam etti:

“Belediyemizin himayesine geçtikten sonra derhal çalışmalarımıza başladık. Tüm eksiklikleri giderdik, yenileme çalışmalarını gerçekleştirdik. Biz burada, hiçbir ticari kaygı gözetmeden sadece halkımızın yıllardır uzak kaldığı Pamukkale’ye gelerek, sosyal yaşantılarına alternatif bir seçenek oluşturmak istedik. Halkımızı burada eskiye göre daha uygun fiyatlarla daha kaliteli bir şekilde beyaz cennete kavuşturmuş olduk.”

GÜNDÜZLERİ YÜZME HAVUZU, GECELERİ CANLI MÜZİK

Kocaçukur ile hem Denizlilerin hem de yerli ve yabancı turistlerin sosyal yaşantısına güzel bir alternatif oluşturmak istediklerini dile getiren Gürlesin, “Vatandaşlarımız ve turistler yaz başından bu yana, gündüzleri havuzda, geceleri de canlı müzik eşliğinde doğal ortamın tadını çıkarıyor. Vatandaşlarımızın memnuniyeti de bizleri de mutlu ediyor. Kocaçukur’un hayat bulduğunu net bir şekilde Kurban Bayramı tatilinde gördük. Yaz boyunca süren yoğun ilgi bayram tatilinde daha da arttı. Yaz süresince Denizli Halkı başta olmak üzere, şehrimize turistlik gezi amaçlı gelen yerli-yabancı turistleri ağırladık. Vatandaşlarımızın ve turistlerin sevdikleriyle uzun süreli olarak oturup sohbet ettiği, tatilin keyfini çıkardıkları en özel mekanlardan biri oldu Kocaçukur. Önceki yıllarda bakımsız olan yüzme havuzunu yeniledik. Yepyeni hijyenik ve güvenli yüzme havuzunu hizmete aldık. Akşamları da kafeteryamızda, canlı müzik hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyetini görmek, duymak bize haklı bir gurur ve mutluluk yaşattı” dedi.

“HEM DENİZLİ HALKI HEM TURİSTLER MEMNUN”

Yaz aylarının sıcak günlerinde gündüzleri havuzda, geceleri de kafeteryada canlı müzik keyfini yaşayan vatandaşlar, Kocaçukur’a ve Pamukkale’ye bir kez daha hayran kaldıklarını ifade ederek, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür etti.

Acıpayamlı Muhammet Türkmen, “5 yıldır böyle bir mekanın farkında bile değildik. Eşimle geldik. Bizim içinde küçük bir balayı akşamı gibi oldu. Gerçekten muhteşem bir yer. Fiyatlarda gayet uygundu. Pamukkale Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde turizm derneğinde görev yaptığını anımsatan Nurettin Koçak, Kocaçukur’un Pamukkale Belediyesi’ne geçmesiyle turizm adına önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Melike Demirci’de bir yılı aşkın süredir yurt dışında yaşadığını belirterek, “Farkı hissetmemek mümkün değil. Burası benim doğup büyüdüğüm şehir. Bir yıl sonra tekrar memleketime gelip, en sevdiğim yer olan Pamukkale’nin daha da bir güzelleştiğini görmek beni çok mutlu etti. Kocaçukur’da kafeteryada eşsiz manzarada, doğal ortamda keyifli bir akşam geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bursa’dan gelen Fatih Sarıyel de Kocaçukur’un, Pamukkale’nin anlatılanlardan daha güzel olduğunu ifade ederek, canlı müziğin Kocaçukur’a ayrı bir keyif kattığını söyledi.

Mehmet Levent Kocalan ise, “Pamukkale bizim ikinci adresimiz. Hem kendimiz hem konuklarımız için güzel bir ortam. Bu yaz Kocaçukur’un daha güzelleştiğini gördük. Hem gündüz hem de gece ayrı bir keyif yaşıyoruz. Pamukkale Belediyemize emeği için teşekkür ediyorum” dedi.