Gürlesin: Kale-Karakurt yolu şehir trafiğine alternatif oldu – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gürlesin: Kale-Karakurt yolu şehir trafiğine alternatif...

Gürlesin: Kale-Karakurt yolu şehir trafiğine alternatif oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ocak 2018 Pazar - 13:18Güncelleme: 7 Ocak 2018 Pazar - 13:18
Gürlesin: Kale-Karakurt yolu şehir trafiğine alternatif oldu

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 1,5 yıl önce açtıkları Kale-Karakurt yolunun sürücüler için alternatif güzergah haline geldiğini ve şehir içi trafiğine rahatlama sağladığını belirtti.

Pamukkale’nin Kale ile Karakurt mahalleleri arasında bağlantıyı sağlayan 3.2 kilometrelik yol, Pamukkale Belediyesi’nin 2 milyon liralık harcamasıyla ulaşıma sunuldu. Bu yol, Bağbaşı ve çevresinden Organize Sanayi Bölgesi’ne gidiş gelişte sürücülerin tercihi haline geldi. Ayrıca Çivril, Çal, Çardak, Bozkurt gibi ilçelerden Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne ulaşmak isteyenler için de alternatif güzergah oldu.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Bu geçiş yolunu sıklıkla kullandığını söyleyen Sezai Söylemez, “Öncelikle bu yolu biz hizmete sunduğu için Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Gürlesin’e çok teşekkür ederim. Evim Bağbaşı tarafında. Ankara ve organize sanayi istikametine gidip gelirken bu yolu sürekli kullanıyoruz. Üçgen trafiğine giremeden bu yolla gideceğimiz yere daha çabuk varıyoruz” dedi.

Mehmet Ağılüzü ise, Karakurt-Kale yolunun çok iyi bir proje olduğunu ifade ederek, “Bu yol sayesinde Organize Sanayi Bölgesi ile Cankurtaran arasındaki mesafe daha da kısaldı. Bu yolla Organize Sanayi Bölgesi ile Cankurtaran arasındaki mesafe 5 dakika iken şehir içi trafiğine giren araçlarda ise aynı güzergah 20-25 dakikaya kadar çıkıyor. Bize bu hizmeti sunduğu için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e çok çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Yolunu sık kullananlardan olduğunu kaydeden Davut Arslan da “Bu yol bazı noktalara ulaşmamızda daha hızlı ulaşmamızı sağlıyor. Yol sayesinde oturduğum yerden iş yerime gidiş dönüşte toplamda 14 kilometrelik bir tasarruf sağladı” ifadelerini kullandı.

GÜRLESİN: DENİZLİ TRAFİĞİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE RAHATLATTI

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Karakurt-Kale yolunun Denizli trafiğini büyük ölçüde rahatlattığını belirterek, “Her alanda yoğun bir tempo içindeyiz. Önemli projelerimizden biri olan ve yaklaşık bir buçuk yıldır hizmete sunduğumuz yol, Karakurt ile Kale mahallelerimizi birbirine bağlıyor. Servis araçları ve diğer araçlarla çok ciddi bir sirkülasyonun olduğu Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımda ve şehir merkezinden Ankara yoluna geçişte bu yol önemli bir güzergah oldu. Böylece bu güzergahı kullanan araçlar şehir içi ve son zamanlarda yoğunlaşan üçgen trafiğine hiç girmeden direk hedeflerine ulaşıyorlar. Bu yol Denizli trafik yükünün yanı sıra aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi ve Cankurtaran bölgesi arasındaki gidiş geliş yolunu hem kısalttı hem de sürücülerimize büyük oranda yakıt tasarrufu sağladı. Pamukkale Belediyesi olarak halkımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için Türkiye’ye örnek projelerimizi uygulamaya devam ediyoruz” dedi.