Gürlesin: Ben, Reis’in adamıyım, bir yere gitmiyorum, AK Parti’deyim – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gürlesin: Ben, Reis’in adamıyım, bir yere...

Gürlesin: Ben, Reis’in adamıyım, bir yere gitmiyorum, AK Parti’deyim

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ocak 2019 Çarşamba - 12:25Güncelleme: 16 Ocak 2019 Çarşamba - 14:14
Gürlesin: Ben, Reis’in adamıyım, bir yere gitmiyorum, AK Parti’deyim

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, makam düşkünü olmadığını, hiçbir zaman tribünlere oynamadığını söyleyerek, “Başka yerden aday olacağımı yazıp söyleyenler: Ben, Reis’in adamıyım, bir yere gitmiyorum, AK Parti’deyim” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanlığına aday gösterilmeyen Hüseyin Gürlesin, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, meclis üyeleri Selim Arkan, Adnan Kaya ve başkan yardımcıları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, adeta içini döktü. Dönemini, yaptıklarını, projelerini, hizmetlerini ana hatlarıyla anlatan Gürlesin, basın toplantısını soru almadan tamamladı.

“ADAYIM DEMEDİM, ADAY GÖSTERİLDİM”

Siyasete AK Parti’de başladığını, İl Genel Meclisi Üyeliği ve başkanlığının ardından Pamukkale Belediye Başkanlığına seçildiğini anlatan Gürlesin, aday adaylığı başvurusu yapmadan, kimseyi araya sokmadan “Beni aday yapın” demeden, 6 aday adayı dışında kendisinin Pamukkale Belediye Başkanlığına aday gösterildiğini, milletin de görevi kendisine verdiğini söyledi.

“BAŞKA PARTİLERDEN ADAY OLMAM”

Gürlesin Ailesi’nden siyasete giren ilk isim olduğunu kaydeden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, siyasete AK Parti ile başladığını, siyasete girmek için bir talepte bulunmadığını, aksine aileden kendisinin talep edildiğini ve aday gösterildiğini anlattı.

Başka partilerden aday olacağı iddialarının ortaya atıldığını, basın toplantısı öncesi böyle bir haber okuduğunu aktaran Gürlesin, “Başka partilerden aday olmam. Ben, Reis’e bağlı olanların başında gelirim. Aday gösterilmemekten dolayı bir kırgınlığım yok. Sonuna kadar AK Partiliyim” açıklamasını yaptı.

“MAKAMA DÜŞKÜN İNSAN OLMADIM”

Kendisine bu görevin verilmesinden onur duyduğunu belirten Gürlesin, “Makama düşkün bir insan olmadım, bundan sonra da asla olmayacağım. Bir yerlere asla oynamadım. Mazbatayı aldığım ilk günden itibaren Pamukkale için çalıştım. ‘Pamukkale’de yaşamak ayrıcalık olacak’ sloganıyla yola çıktık. Birçok insanın hayal bile edemeyeceği, cesaret dahi edemeyeceği projelere imza attık. 68 mahallemizin hepsine girdik. Sağlıktan eğitime, tarımdan turizme, spordan gençliğe çalışmalar yapıp, halkımızın gönlüne girdik” dedi.

“TRİBÜNLERE OYNAMADIK”

Döneminde başlanan ve tamamlanan projelerden örnekler veren Gürlesin, “Hizmet ederken tribünlere oynamadık. Günübirlik işler peşinde koşmadık, kalıcı eserler ortaya koyduk. Birilerine şirin görünmek için yatırım yapmadık” ifadelerini kullandı.

“KİMSE YAN GELİP YATTI DİYEMEZ”

Geleceğe eserler bırakarak görevden ayrılacağını kaydeden Gürlesin, “Kimse bizim için çalışmadı, yan gelip yattı diyemez. Bir günün dahi hesabını verebilecek tempoda gayretle çalıştık. Çalıştınız da ne oldu diyenlere… İyi çalıştık, iyi işler yaptık ki bu eserler ortaya çıktı. Herkes kendisine yakışanı yapar. Biz de kendimize yakışanı yaptık, yıllar sonrasına eserler bıraktık” diye konuştu.

“BEN, REİS’İN ADAMIYIM”

Siyasetin bir bayrak yarışı olduğunu, zamanı geldiğinde de devredildiğini söyleyen Gürlesin, “Bize emanet edilen bayrağı tertemiz ve onurla teslim ediyoruz. Pamukkale Belediye Başkanlığına bir arkadaşımız aday gösterildi. Bu karara saygı duyuyor, başarılar diliyorum. Seçilmesi için çalışacağım, kendime yakışanı yapacağım. Ben, Reisimizin adamıyım. Bize düşen tevazudur, samimiyettir, hizmet kadrolarının iş başına gelmesi için çalışmaktır. Bundan sonra bir nefer olarak çalışacağım” dedi.