Gürlesin: 4 yılda yaşamın 4 bir yanına dokunduk – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gürlesin: 4 yılda yaşamın 4 bir...

Gürlesin: 4 yılda yaşamın 4 bir yanına dokunduk

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Kasım 2018 Cuma - 17:05Güncelleme: 16 Kasım 2018 Cuma - 17:05
Gürlesin: 4 yılda yaşamın 4 bir yanına dokunduk

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 343 bin 920’ye ulaşan nüfusuyla 27 ilden daha kalabalık bir ilçe olan Pamukkale’de, geride kalan 4 yılda yaşamın dört bir yanına dokunduklarını söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçenin geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu, en uzak iki mahalle arasında 65 kilometre mesafe bulunduğunu, merkez mahalleler ile kırsal bölgelerdeki mahalleler arasında ayrım yapmaksızın rutin belediyecilik hizmetleriyle birlikte, her mahallenin ihtiyacına göre yatırımlara devam ettiklerini belirtti.

GÜRLESİN: İLK’LERE İMZA ATTIK

“Yerel yönetici olarak bizleri belediye başkanlığına layık gören Pamukkaleli vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak adına durmaksızın görevimizin başındayız” diyen Başkan Gürlesin, asıl amaçlarının geleceğe kalıcı eserler bırakmak olduğunu belirtti. Gürlesin, şöyle devam etti:

“Hem Türkiye’de hem de Denizli’de ilk olan birçok projeyi hayata geçirdik. Birçok belediyenin cesaret edemediği projeleri başlattık. Sadece ilçeye değil, tüm bölgeye hizmet edecek 21 milyon TL’lik yatırımla Pamukkale Belediyesi Semt Polikliniği ile ilklere başladık. Kocaçukur’u Pamukkale Belediyesi’nin himayesine aldık. Termalin başkenti Karahayıt’ı ve Pamukkale’yi tüm dünyaya tanıtmak adına Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Yarışı’na, Uluslararası Termal Turizm Zirvesi’ne, Gastro Pamukkale’ye, Vosvos Festivali’ne ev sahipliği yaptık. Türkiye’de ilk defa bir belediye olarak, Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne Pamukkale Belediyesi’nin üyeliğini sağladık. İki kez Pamukkale Spor Oyunlarını düzenlendik. Taekwondo, masa tenisi, çim hokeyi, basketbol, yarı maraton, halk koşusu, ok atışları, bisiklet turu, yamaç paraşütü-yelken kanat-balon gösterisi gibi tüm spor dallarının içinde bulunduğu Pamukkale Spor Oyunları, uluslararası boyuta taşınarak dünyanın çeşitli yerlerinden sporculara ev sahipliği yaptık.

“BİRÇOK PROJEYE HAYATA GEÇİRİLDİ”

Ayrıca Karahayıt 112 Acil Sağlık İstasyonu, Cumhuriyet Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil İstasyonu, sağlık alanındaki en büyük projelerimizden. Pamukkale’nin adını sadece turizmle değil, alternatif seçeneklerle ön plana çıkarmak adına Karahayıt’a yapılan Şelale Park ve Karahayıt Kent Ormanı hem halkın hem de gelen misafirlerin spor yapıp, nefes alabildikleri bir alan haline geldi. Aynı amaçla, Akköy-Karahayıt-Pamukkale çevresinde yapılan bisiklet ve yürüyüş yolları ile termal turizm kentine yakışır alternatif bir spor alanı oluşturuldu. Şehir merkezinde de başlatılan bisiklet ve yürüyüş yolları ağının ilk ayağı Çamlık bölgesi oldu ve Kınıklı Mahallesi halkına içerisinde kedi evleri, kuş evleri bulunan doğal ortamda bisiklet ve yürüyüş yolu halkın hizmetine sunuldu. Bunun yanında ilçe genelinde güvenlik için 600’e yakın MOSESE kamerası yerleştirerek, suç ve faili meçhul olaylarda azalma yaşanması sağlandı. Yine geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Pınarkent Kır Düğün Salonu’yla dabölge halkına modern bir alan kazandırıldı.

“ENGELLİ VE YAŞLILARI UNUTMADI”

Pamukkale Belediyesi olarak engellilere ve yaşlılara yönelik hizmetlere ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz. Yapımı hızla devam ve yıl sonuna kadar bitirilmesi hedeflenen Bağbaşı Mahallesi’ndeki Pamukkale Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi ile Aktepe Kültür Merkezi engelli vatandaşların günlük yaşantısına alternatif birer merkez olarak planlandı. Kurduğumuz Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile evinden dışarı çıkmayan birçok engelli vatandaşa cesaret veren, örnek olan bir girişimde bulunuldu. Belediye binasında Engelliler Üretiyor Projesi’ni başlatarak, engelli vatandaşların hem bireysel ekonomilerine katkı sunmayı hem de kendilerine olan güvenlerini kazanmaları noktasından önemli bir projeye imza atıldı. Evlerinden çıkamayan engelli ve yaşlılara yönelik evde berber hizmeti, ev temizlik hizmeti götürüldü. Bunlarla birlikte engelli vatandaşlara hasta yatağı, tekerlekli sandalye ve diğer malzeme desteğinde bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz.

“GENÇLİK PROJELERİ İLK SIRALARDA”

Pamukkale Belediyesi, ilçede bulunan 128 okulun tamamına katkı sundu. Öğrencilere eğitim yardımı vererek, okullara halı sahalar, spor kompleksleri ve konferans salonları yaparak, farkındalık seminerleri düzenleyerek eğitime ciddi destekler sağladık. Ücretsiz İngilizce Konuşma Kursları ile gençlerin kitap okuma alışkanlığını artırmak adına Kınıklı Mahallesi’ne yapılan Konuşan Bankları ile yine Denizli’de bir ilk olan Pamuk Kafe Üniversite & Kitap Kafe gençlere büyük destekler sağlıyoruz. Çocuk parklarının yenilenmesinden, her mahallede düzenlenen çocuk şenliklerine, ilçede belirli noktalardaki wifi istasyonlarıyla, yazları ücretsiz yüzme kurslarıyla, okul önlerine 3 boyutlu yaya geçitleriyle yine en güzel projelerle halkın karşısına çıktık.

“SEYİR TEPESİ PROJESİ”

Kırsal bölgelerden biri olan Gözler Mahallesi’nde 65 yıllık arazi yolları soruna çözüm bulduk. En önemli vizyon projelerimizden birisi de Türkiye’nin en büyük Tematik Kent Ormanı özelliğine sahip Seyir Tepesi Projesidir. Proje çalışmalarına 3 yıl önce başlanan Orman ve Su İşleri Bakanlığı onaylı bu proje, kentin cazibe merkezi olacak. Kınıklı Mahallesi sınırları içinde yer alan 405 bin metrekarelik alanda uygulanan, proje içeriği itibariyle doğa ve manzara güzelliği, halkın dinlenme ve eğlenmesine yönelik farklı aktiviteleri bünyesinde bulunduran Seyir Tepesi Kent Ormanı Projesi, 5 etaptan oluşacak. Şelale Park, El Sanatları ve Kır Lokantası, Gençlik Vadisi ve Horoz Köy, Sonsuz Bahçe, Renkli Orman ve Kültür Evleri bölümlerinden oluşacak olan Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı parkı Seyir Tepesi, tamamlandığında Denizlilerin ve yerli yabancı turistlerin uğrak yeri olacak. Atıl ve çalılıklardan oluşan alan temizlenerek çalışmaları devam eden proje alanına, akasya, çınar, sedir, ladin, çam ve servi gibi bölge ile uyum sağlayacak ağaç türlerinden etaplar halince binlerce fidan dikimine başlandı. On binlerce ağaç, bitki ve çiçek türü ile bölgenin yeşil bir vadi olarak halkın hizmetine sunulması hedefleniyoruz.

“BUGÜNDEN YARININ PAMUKKALESİ’Nİ İNŞA EDİYOR”

Vizyon projelerle, sadece bugünü değil, ilçe halkının yarınını da düşünüyor, bugünden yarının Pamukkale’sini inşa ediyoruz. Belediyeciliğin günübirlik, geçici işlerle vatandaşların anlık gözlerini boyamak değil, kalıcı işlerle tüm halka hitap etmek olduğunu hep söylüyoruz. Bizim sloganımız ‘Pamukkale’de yaşamak ayrıcalıktır’ dedik ve bu doğrultuda ilerleyerek, eğitime, sağlığa, güvenliğe ve sosyal belediyeciliğe ağırlık verdik. Bizler en başından bu yana, devletimizden ve halkımızdan aldığımız güçle başaracağımıza inandık ve bu inançla görevimizi layıkıyla yerine getirmek adına görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”