Gençler Kitap Kafe’de buluşuyor – D20Haber
05.05.2024, Pazar
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Gençler Kitap Kafe’de buluşuyor

Gençler Kitap Kafe’de buluşuyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Kasım 2018 Perşembe - 15:56Güncelleme: 1 Kasım 2018 Perşembe - 15:56
Gençler Kitap Kafe’de buluşuyor

Hizmete sundukları Pamuk Kafe Üniversite’nin gençlerin buluşma noktası olduğunu söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, toplumun her kesimine yönelik projelerimizi hayata geçirdiklerini, bunlardan birisi olan Kitap Kafe, Pamuk Kafe Üniversite ve Konuşan Bankların gençlerin buluştuğu bir adres haline geldiğini belirtti.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, gençlerin kitap okuma alışkanlıklarını artırmaya yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla hizmete sundukları Pamuk Kafe Üniversite’nin Kitap Kafesi ve Konuşan Bankları ile bölgenin uğrak noktası haline geldiğini ifade etti.

PAMUK KAFE’DE ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Pamuk Kafe Üniversite’nin belediyenin hem sosyal tesisi hem de etkinlik merkezi olarak kullanıldığına işaret eden Gürlesin, “Kitap Kafe, gençlerimizin vazgeçilmezi arasına girdi. Aynı zamanda, gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmesi noktasında buluşma noktası da olurken, burada gençlerimizle birlikte birçok etkinlik düzenliyoruz. Gençlerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz projelerimizi burada değerlendiriyor. Ünlü isimlerle gençlerimizi burada bir araya getiriyoruz. Üniversiteli gençlerimizin vakitlerini iyi bir şekilde değerlendirme imkânı bulmaları için isteyen Pamuk Kafe Üniversite’de sohbetler ederken, isteyen Kitap Kafe’deki bilgi hazinesinden faydalanıyor. Dileyen öğrencilerimiz de Konuşan Banklar’da ünlü şairlerden en güzel şiirlerini dinleme imkânı buluyor” dedi.

HAKAN MENGÜÇ GENÇLERLE BULUŞMUŞTU

Pamukkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Pamukkale Gençlik Topluluğu’nun ekim ayında düzenlediği bir etkinlikte Neyzen ve Yazar Hakan Mengüç’ü gençlerle buluşturduklarını anımsatan Gürlesin, “Kitap Kafe’de son olarak geçtiğimiz günlerde Sufi Yazar Neyzen Hakan Mengüç’ü gençlerimizle imza günün de buluşturduk. Burada çekiliş ile 300 kişiye Ben Ney’im kitabı hediye edilen Hakan Mengüç’e gençlerimiz yoğun ilgi göstermişti. Pamukkale Kent Konseyi Gençlik Meclisimizin burada çok fazla emeği oldu. Ayrıca Kent Konseyimize, Gençlik Meclisimize de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler Pamukkale Belediyesi olarak yaşamın her alanında hizmet veriyoruz. Denizli’nin en büyük ilçesi olmanın beraberinde getirdiği sorumluluğu üstlenmiş olarak üniversite öğrencilerine yönelik yapmış ve yapacak olduğumuz faaliyetlerimiz devam edecek. Pamuk Kafe Üniversite & Kitap Kafe’de gençlik projelerimizden birisi. Gençlerin kitap okuma alışkanlıklarını artırmaya yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla halkın hizmetine sunduğumuz ve kütüphane sistemiyle çalışan Kitap Kafe’ye dileyen herkes gelip ücretsiz bir şekilde kitabını alabiliyor. Çayını yudumlarken, 2 bin seçkin yazardan 3 bin adet seçkin kitabın bulunduğu kitaplardan birini seçerek, kitap okumanın keyfine varmak isteyen herkesi, Pamuk Kafe Üniversite & Kitap Kafe’mize bekliyoruz” diye konuştu.

KİTAP KAFE’DE BİNLERCE KİTAP VAR

Pamukkale Belediyesi’nin gençlik projelerinden biri olan ve 2 bin seçkin yazardan 3 bin adet seçkin kitap bulunduğu Pamuk Kafe Üniversite ve Kitap Kafe’nin bahçesinde ayrıca 9 adet konuşan bankta bulunuyor. Gençler, kitap okumanın zevkini Kitap Kafe’de çıkartırken, Konuşan Bank’larda, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy, Adil Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Arif Nihat Asya, Mevlana, Yunus Emre, Nazım Hikmet, Sezai Karakoç’un şiirlerini dinleyerek yorgunluk atıyor.