Pamukkale, Almanya’da düzenlenen festivalde tanıtıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. PAMUKKALE
  8. /
  9. Pamukkale, Almanya’da düzenlenen festivalde tanıtıldı

Pamukkale, Almanya’da düzenlenen festivalde tanıtıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2021 Pazartesi - 13:26Güncelleme: 27 Eylül 2021 Pazartesi - 13:27
Pamukkale, Almanya’da düzenlenen festivalde tanıtıldı

Denizli’nin turizm beldesi Pamukkale, Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti’nde düzenlenen bir festivalde tanıtıldı.

Neckarsulm Büyükşehir Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kültür Haftası etkinliğinde Türk standı kurulup, Türk kültürü, tarihi ve turistik yöreler tanıtıldı. Türk mutfağına özgü yemek çeşitleri tarifleriyle aktarıldı. Ziyaretçilere lokum ve kahve gibi Türkiye’ye özgü ikramlarda bulunuldu.

Bu arada Türk standında Pamukkale Belediyesi’nin katkılarıyla beyaz cennetin de tanıtımı gerçekleştirildi. Stantta Pamukkale ve Denizli’yi tanıtıcı ögeler yer alırken, beyaz cennetin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra balon ve yamaç paraşütü gibi özellikleri ile Karahayıt’ın termal turizmin en önemli merkezlerinden biri olduğu anlatıldı. Denizli’ye özgü yemeklerinde ikram edildiği festivalde Pamukkale standı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale İlçesi’nin tanıtımına büyük önem verdiklerini belirterek, “İlçemizin adını dünyanın dört bir yanında duyurmak için turizm fuar ve festivallerini yakından takip ediyoruz. Almanya’daki festivalde Pamukkalemiz de tanıtıldı. Bunun için Neckarsulm Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyesi Erkan Şahin gönüllü oldu. Almanya Pamukkalemizi bir kez daha tanıdı. Kendisine ve ekibine Pamukkalemizin tanıtımına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

denizli

Neckarsulm Belediye Gönüllü Meclis Üyesi Danışmanı Ahmet Dülek ise, “Yıllardır geleneksel olarak yapılan kültür haftasında Türkiye’nin olmaması dikkatimi çekti ve başkan ile görüşerek bir ilki gerçekleştirdik. Son iki aydır birkaç arkadaş ile yoğun bir çalışma yaptım. Neckarsulm’un göbeğinde Türk bayraklarının dalgalanması bizleri gururlandırdı. Çok sayıda Türk alana gelerek bayraklarla resim çektirdi. Bizler de çok mutlu olduk. Almanlar’a çay ikram ettik. Yemeklerimiz hakkında bilgi vererek tanıttık. Tarihi ve turistik ilçemiz Pamukkale’yi videolarla görsel olarak ve broşürlerle anlattık. Gelecek yıllarda daha güzel bir çalışma ile her yıl yerimizi alacağız” diye konuştu.